Gündem Depremzede seçmen sandığa taşınacak

Depremzede seçmen sandığa taşınacak

25.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP deprem nedeniyle göç eden, ancak bulunduğu ile seçmen kaydını aldırmamış vatandaşları sandığa taşıyacak. Milliyet aracılığı ile depremzede seçmenlere seslenen CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, “Hangi şehirde yaşıyorsanız, o şehrin CHP il başkanlığına başvurun. Son güne kalmamak kaydıyla taşıyabileceğimiz bütün seçmenleri taşıyacağız” dedi.

Depremzede seçmen sandığa taşınacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Atıcı, özetle şunları söyledi: “Son güne kalmamak kaydıyla taşıyabileceğimiz bütün seçmenleri taşımayı hedefliyoruz. Biz orada çadır, konteyner hazırlamaya çalışıyoruz. Hangi şehirde yaşıyorsanız, o şehrin CHP il başkanlığına başvuruda bulunun. CHP’li belediyeler, parti örgütleri imkanları ölçüsünde başvuranları taşıyacak. Ama bize güvenip, ‘nasıl olsa CHP bizi taşıyacak’ deyip kimse bu işi son güne bırakmasın. Çünkü bir otobüs 40 yolcu alıyor. 1.5 milyon seçmenden bahsediyoruz. Bu yaklaşık 40 bin otobüs demek. Seçimden en geç bir hafta öncesine kadar başvurularını il başkanlıklarımıza yapsınlar. Herkesi taşımaya çalışacağız. Ama bu iş son güne kalırsa, devlet dahi bu kadar insanı taşıyamaz.”

Haberin Devamı

400 bin kişiye sandık eğitimi

CHP seçimlere sayılı günler kala sandık güvenliği eğitimlerini pekiştirecek. Atıcı da bugün Kastamonu’ndan başlayarak her gün iki ilde sandık güvenliği eğitimi verecek. Sandık görevlileri, okul sorumlularına bizzat sandık eğitimi verildiğini belirten Atıcı, “400 bin kişinin eğitim alması gerekiyor. 200 bin asıl, 200 bin yedek ya da müşahit olanlara eğitimi veriyoruz” dedi.