Gündem Direnişin anlatıldığı müzeye ziyaretçi akını

Direnişin anlatıldığı müzeye ziyaretçi akını

15.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Temmuz 2021 yılında açılan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni, 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla toplam 110 bin 900 kişi ziyaret etti.

Direnişin anlatıldığı müzeye ziyaretçi akını

253 şehit ve 2 bin 733 gazinin anıldığı müze, 65 bin 640 metrekare üzerine kuruldu. Müzede “Türkiye ve Dünyada Darbeler”, “Bir Mermi Tehdidi”, “Karanlığa Atılmak”, “En Uzun Gece”, “İz Bırakanlar”, “Sela”, “Şehitlere Saygı” ve “Demokrasi Nöbetleri” temalı sekiz ayrı salon bulunuyor. Salonlarda 15 Temmuz günü ve gecesinde yaşananlar, Türk milletinin demokrasiye olan inancıyla FETÖ’cü hainlere karşı direnişi ve darbe girişiminin önlenmesi dijital teknolojilerle desteklenerek anlatılıyor.

Haberin Devamı

Direnişin anlatıldığı müzeye ziyaretçi akını

Müze, Türk milletinin tek bir vucüt olarak birleşmesini sembolize eden 4 bin 283 metrekarelik “Demokrasi Nöbetleri” temalı salonu örten elips formlu kubbe dışında yerin altında inşa edildi. Kubbeli salonda ise, darbe girişiminden sonra meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları temsilen balmumu heykeller yer alıyor. Ziyaretçiler, müze çıkışında açık sergi alanı olarak tasarlanan vadiden ilerleyerek 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ulaşabiliyor.

Müzede ayrıca 15 Temmuz yıl dönümü nedeniyle “15 karede 15 Temmuz” resim sergisi de ziyaretçilere açıldı.