Gündem E-devlet sistemine giriş nasıl yapılıyor?

E-devlet sistemine giriş nasıl yapılıyor?

24.04.2016 - 10:42 | Son Güncellenme:

E-devlet sistemi devlet kurumlarının elektronik ortamdaki işlem gişeleri olarak isimlendirilebilir. E-devlet sistemini kullanabilmek için kişisel bilgilere ihtiyaç vardır. Bu kişisel bilgilerle birlikte E-devlet sistemine nasıl giriş yapabileceğinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

E-devlet sistemine giriş nasıl yapılıyor

Artık günümüzde birçok kurum ve kuruluş oyna online bir şekilde hizmet vermektedir. Aynı zamanda birleştirici bir etkisi vardır sizler e-devlet hizmet portalı üzerinden yapmış olacağınız hizmetleri sayesinde işlerinizi çok kısa bir sürede halledebilirsiniz. Geliştirilmiş olan online uygulamalardan bir tanesi ise e-devlet kurumunun işlem yapmanız için sizlere sunmuş olduğu hizmettir. E-devlet sistemi hakkında bilgi vereceğiz. E-devlet bu zamana kadar çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarına online bir şekilde hizmet portalı içerisinde bulunduran bir internet sistemidir. Bu uygulama sayesinde sizler artık günümüzde birçok işleminizi online bir şekilde yerinizden kımıldamadan çok basit bir şekilde halledebilirsiniz. Bu şekilde uygulamaların gelişmesiyle beraber internet kullanımının artması ve cep telefonu sayesinde de ulaşımın sağlanmasında etkili olmuştur. Şimdi sizlere e-devlet sistemine nasıl bir şekilde giriş yapacağınızı yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
E-devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz sorgulamaları sizlere şu şekilde sıralayabiliriz.
1-) Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi bünyesinde yer alan poliçe sorgulama işlemini de e-devlet sistemi üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
2-) Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kartlı Geçiş Sistemi bilgilerini de e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz.
3-) Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan 4A, 4B ve 4C kapsamında daha birçok sorgulama işlemini e-devlet sistemi üzerinden halledebilirsiniz.
4-) Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan araç sorgulama işlemlerini de e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
5-) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yer alan gelir testi sonucunu da e-devlet sistemi sayesinde halledebilirsiniz.
6-) Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde yer alan vergi borcu sorgulama işlemini de e-devlet sistemi üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
7-) Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonucu sorgulama işlemini de e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
8-) Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan GBT sorgulamasını e-devlet sistemi sayesinde halledebilirsiniz.
9-) Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesi içerisinde yer alan sürücü belgesi sorgulama işlemini den e-devlet üzerinden halledebilirsiniz.
Sizlere devlet uygulamasından eğer yararlanmak istiyorsanız haberimizin devamını okulunu gerekmektedir. Devletin sağlamış olduğu hizmetler sayesinde artık devlet kurum ve kuruluşlarında işlerimizi internetten halledebiliyoruz. İşte bu ve bunun gibi daha birçok sorgulama işlemini de e-devlet uygulaması sayesinde çok basit bir şekilde halledebilirsiniz. Buraya giriş yaptıktan sonra açılan sayfada e-hizmetler bölümüne tıklayarak üst tarafta da anlattığımız bütün işlemleri çok basit bir şekilde internetin olduğu her yerde online bir şekilde halledebilirsiniz. Sizler e-devlet uygulamasında yararlanmak için ilk yapmanız gereken şey turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.Şimdi sizlere e-devlet sisteminden nasıl yararlanacağını hakkında bilgi verdik. E-devlet uygulaması artık günümüzde birçok devlet kurumu işleminin internet üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirebildiği bir sistemdir. Sizlerde bir vatandaş olarak yararlanabilirsiniz.