Gündem E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama nasıl yapılır?

30.10.2016 - 11:54 | Son Güncellenme:

IMEI Sorgulama işlemi cep telefonlarımızın güvenliği için oldukça önemli bir işlemdir. IMEI Sorgulama işlemi için hiçbir kuruma gitmenize ve başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Artık IMEI Sorgulama işleminizi E-Devlet üzerinden kolay bir şekilde online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama nasıl yapılır

Teknoloji artık hemen hemen her alanda kullanılmasından dolayı artık hayatımızda yokluğu aranacak bir yeri kaplamaktadır. Bu yerin önemi ise teknolojinin her geçen gün artması ile daha da artmaktadır. Günlük işlemlerimizi gerçekleştirirken birçok yapmamız gereken işleri aksatabiliriz ve bunun ile birlikte oldukça gereksiz bir zaman kaybı da yaşamaktayız. Ancak artık yediden yetmişe herkesin cebinde bulunan akıllı cep telefonları sayesinde zaman kaybı yaşadığımız gerçekleştirirken oldukça yorulduğumuz hemen hemen tüm işlemlerimizi bir kaç tık ile gerçekleştirmeniz artık mümkün hale gelmiştir. Bu da cep telefonlarını kullanımını yaygınlaştırmıştır.

Haberin Devamı



Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.


İnternet erişimini kolayca sağlayabilmemiz ve her zaman yanımızda taşıyabilmemiz sebebi ile cep telefonlarının önemi günlük hayatta oldukça artmıştır. Bu artışın sebebi ise kişinin kullanım amacına göre de değişmektedir. Ancak sadece aramaktan ibaret olmayan cep telefonlarını satın alırken dikkat etmeniz bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmeniz ve önlem almanız sizleri ilerde mağdur etmemek adına oldukça önemlidir. Nasıl hepimizin T.C kimlik numarası var ve bu numaradan tüm resmi bilgilerimize ulaşılabiliyorsa telefonlarında T.C kimlik numarası vardır diyebiliriz. IMEI numarası olarak geçen bu numaralar sayesinde cep telefonunuzun tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.. Kayıt altında tutulan bu işlemlere ulaşmanız için yapmanız gereken işlemler ise oldukça basittir. IMEI Sorgulama işlemi ile de beraber alacağınız cep telefonunun yasal yollar ile elinize ulaşıp ulaşmadığını ya da ikinci el olup olmadığını anlayabilirsiniz. IMEI Sorgulama işlemi için önceden bağlı bulunduğunuz vergi dairelerin ilgili birimine gitmeniz gerekecekti. Ancak dediğimiz gibi günlük hayatta ki birçok işlemimizi en basiti cep telefonları ile gerçekleştirmemiz nedeni ile bu işlem için de hiç bir kuruma gitmenize gerek yoktur. IMEI Sorgulama işlemini artık kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. IMEI Sorgulama işlemi sonuçlarına bakarak cep telefonunuzun kaçak olup olmadığı ve ikinci el olup olmadığını anlayabilmeniz mümkündür. Sadece IMEI Sorgulama işlemi ile anlayabileceğiniz bu konularda sizlere yardımcı olacak IMEI numaranızı ise cep telefonlarınızdan *#06# numaralarını tuşlayarak öğrenebilmeniz mümkün olacaktır. Daha sonra IMEI Sorgulama işlemi için e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifrenizi ise en yakın PTT şubelerine başvuruda bulunarak almanız mümkündür. Yetkililerin sizlere başvurduğunuz gün içerisinde vereceği e-devlet şifresi için ödemeniz gereken ücret ise sadece 2 TL’ dir. Almış olduğunuz bu e-devlet şifresi ile beraber internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayarlardan resmi e-devlet web sayfasına ulaşın. Ardından açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız sistemin sizleri tanıyıp IMEI Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi adına oldukça önemlidir. Sizden istenen bilgiler ise T. C kimlik numarası ve e-devlet şifresi olacaktır. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde uygun boşluklara doldurduktan sonra aşağıda yer alan kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında yer alan IMEI Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın ve IMEI Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde tamamlayın