Gündem E-okul sisteminden veliler nasıl yararlanabiliyor?

E-okul sisteminden veliler nasıl yararlanabiliyor?

11.09.2016 - 20:25 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi velilere önemli fırsatlar sunuyor. Ocak 2007’de açılan MEB e-Okul VBS portalı her eğitim yılında velilerce yoğun olarak kullanılıyor. MEB e-Okul VBS portalı hizmetleri öğrencilerin kimlik numarası ve okul numarası ile kullanılabiliyor.

E-okul sisteminden veliler nasıl yararlanabiliyor

Türk eğitim sisteminde daha modernize edilmiş ve teknolojik gelişmelere entegre edilebilmiş bir eğitim yapısının oluşturulmasını hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı 2000’li yılların başından bu yana internet altyapısını eğitim sisteminde aktif şekilde kullanıyor. Çok sayıda dijital eğitim uygulaması ile internet üzerinde eğitim alanında çok geniş kapsamlı bir hizmet ağı oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde en çok kullanılan hizmetlerinden birisi de e-Okul sistemidir. Öğrencilerin okul başarı durumunun veliler tarafından modern bir yapıda takip edilebilmesini sağlayan sanal bir eğitim uygulaması olarak ocak 2007’den bu yana Türk eğitim sisteminde kesintisiz olarak hizmet vermeye devam eden popüler bir dijital eğitim uygulamasıdır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyine eğitim gören milyonlarca öğrencinin güncel okul ve eğitim bilgilerinin yer aldığı merkezi sistemde hizmet veren bir eğitim portalı olan e-Okul sistemi özellikle velilerinde eğitim dünyasında daha aktif şekilde rol üstlenmesini sağlamayı hedefliyor. Öğrencilerin okuldaki başarı durumuna ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgilerin veliler tarafından kolay ve hızlı bir şekilde görüntülenebilmesine ve takip edilebilmesine olanak sağlamakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmet vermeye başladığı tarihten bu yana her eğitim döneminde veliler ve aynı şekilde öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanıldı. Özellikle modern yüzyıl Türkiye’sinde çocuğunun okuldaki durumunu takip edebilmek pek çok veli için fazlasıyla zorlu olabiliyor. Çünkü günlük yaşam ve iş temposu içerisinde çocuğunun okuluna sık sık giderek, öğretmenleri ile konuşma konusunda pek fazla vakit bulamayan veliler, zaman içerisinde çocuklarının okul yaşantısından kopabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise, Türk eğitim sisteminde çok büyük bir önem taşıyan öğrenci, öğretmen ve veli eğitim ilişkisinin aktif şekilde oluşturulabilmesi ve velilerin çocuklarının okuldaki durumunu daha kolay şekilde takip edebilmeleri için internet ortamı üzerinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni hizmete sundu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi 2 bölümden oluşan resmi bir eğitim uygulamasıdır. Tüm Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin ilk okula kayıtlarından, ortaöğretim mezuniyetlerine kadarki tüm eğitim yaşamlarına dair eğitim verilerinin sanal ortam üzerinden görülebilmesini sağlayan veli bilgilendirme sistemi bulunmaktadır. Bir bölümü oluşturan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilere yönelik olarak hizmet verdiği gibi öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmen ve okul idarecilerine yönelik hizmet veren 2.bölümü oluşturmaktadır. Bu bölüm, velilerin veli bilgilendirme sistemi bölümü üzerinden görebildikleri öğrencilerin en güncel okul ve eğitim bilgilerinin öğretmen ve okul idarecileri tarafından girildiği bölümdür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından görev süreleri başında bakanlık tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile kullanılabiliyor.