Gündem E-Okul veli bilgilendirme sisteminde dikkat etmeniz gerekenler

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde dikkat etmeniz gerekenler

22.07.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde dikkat etmeniz gerekenler

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında internet teknolojisi endisine en etkin şekilde yer bulmaya başladı. Özellikle de yaşamın pek çok farklı alanında sağladığı kolaylıkların ve yeni nesil fırsatların insanlar tarafından her alanda kullanılabilmesi amacı ile kurumsal ve kamusal alanlarda da internet teknolojisi en etkin şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte internet üzerinde en aktif hizmet anlayışın benimseyen başlıca devlet kurumlarının başında Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. Türkiye’deki eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olmak üzere 2 farklı sistemden oluşan E Okul sistemi geliştirildi. Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde 2007 senesinin ocak ayıdan günümüze kadar oldukça önemli bir konuma sahip olan E Okul sistemi ile birlikte velilerin öğrencilerinin okuldaki durumuna ilişkin olarak internet kolaylığında ayrıntılı bilgiler alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık internete bulundukları her yerden erişim sağlayarak, dijital platformdaki Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemini kullanabilen veliler artık, çocukların okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilmek için okula gitmek zorunda kalmıyor. Modern yaşamın koşturması içerisinde okula gidilere güncel eğitim bilgilerinin alınması önemli vakit kayıplarına yol açarken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul veli bilgilendirme sistemi velilere son derece önemli bir kolaylık ve yeni nesil avantajlar sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilerek, Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde önemli bir yer kazandırılan veli bilgilendirme sistemi ile veliler tarafından öğrencilerin, en güncel eğitim durumu bilgilerinin öğrenilebilmesi ve takip edilebilmesi için E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmen ve okul idarecileri tarafından bilgi girişleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’deki okulları kapsamakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri internete erişim sağlanabilen her yerde kolaylıkla kullanılıyor. Öğrenci bilgilerinin en güncel ve ayrıntılı hali ile yer aldığı E Okul sisteminin veli bilgilendirme sistemi bölümüne giriş için dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret etmek gerekiyor. Bu ekranda vatandaşlar, çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodunu girerek, güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabiliyor. İnternet üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler, çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav sonuçları bilgisi, sınav tarihleri bilgileri, dersler, derslerin öğretmen bilgileri ve şube ortalaması gibi oldukça geniş kapsamlı bilgilere erişim sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler tarafından görüntülenen bu öğrenci ve genel okul eğitim bilgilerinin girişleri öğretmen ve okul idarecileri tarafından e-okul.meb.gov.tr adresindeki E Okul yönetim bilgi sistemi kısmından giriş yapılarak gerçekleştiriliyor. Sisteme giriş işlemleri için öğretmen ve okul idarecileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev sürelerinin başlangıcında verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş gerçekleştirilebiliyor. Öğretmen ve okul idarecileri tarafından E Okul yönetim bilgi sistemi ekranından öğrencilerin okuldaki en güncel durumunu içeren bilgilerin girişini güncel olarak gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Dijital platformdaki E Okul sisteminin hem veli bilgilendirme sistemi hem de yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri internete erişim sağlanabilen her yerden e-okul.meb.gov.tr adresinden çocukların okuldaki en güncel durumunu içeren ayrıntılı bilgileri internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.