Gündem Elif bir saatle yaşamda kalmış

Elif bir saatle yaşamda kalmış

25.12.2012 - 19:04 | Son Güncellenme:

Anne ve babasının öldüğü kazadan arabadan sağ kurtulan ve kazadan 26 saat sonra ağlayarak yerini belli eden Elif Zeynep bebeğin, sağlık durumu iyiye gidiyor

Elif bir saatle yaşamda kalmış

Anne ve babasının öldüğü kazanın ardından 26 saat tek başına doğada hayatta kalan mucize bebek Elif Zeynep'in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Haberin Devamı

Kazanın meydana geldiği geçen pazar günü saat 13.30’da Balıkaşıran Mevkii’nde şiddetli yağmurun etkili olduğu, minik Elif Zeynep’in, otomobilin kırılan camından fırlayıp çalıların arasına düştüğü ve saat 03.00’e kadar süren yağmurdan korunduğu belirtildi. Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgarın da güneydoğu yönünden estiği ve Elif Zeynep Birdane’nin bulunduğu çukur alanı etkilemediği anlaşıldı. Ancak minik Elif Zeynep’in askerler tarafından bulunmasından 1 saat sonra rüzgarın yön değiştirdiği, kuzeyden esmeye başlayan rüzgarın bulunduğu çukur alanı da etkilediği belirtildi.

Hem öksüz hem de yetim kalan Elif Zeynep’in yön değiştiren rüzgara maruz kalması durumunda, üzerindeki kıyafetin ıslak olması ve soğuk nedeniyle hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Sağlık durumu iyi

Kazadan sonra 26 saat boyunca, ormanlık alanda bir başına kalan ve bulunduktan sonra bir binbaşının ceketine sarılan ardından da hastaneye kaldırılan minik Elif Zeynep’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Halen Marmaris Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulan Elif Zeynep ile ilgili bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak, şunları söyledi:

"Bebeğin yüzü ve vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler mevcut. Başhemşire koordinesinde çocuk bölümünde genel sağlık taramasından geçirildi. Bir hemşire arkadaşımız tarafından yıkandı, karnı doyuruldu ve gerekli gıda takviyeleri yapıldı. Şu an görüntüleme merkezinde ultrason ve çeşitli testlerden geçti ve sağlık durumu çok iyi."

3 gün daha kalacak

Anne babasının ölmesi ve kardeşinin de olmaması nedeniyle birinci derecede yakını kalmayan minik Elif Zeynep, dedesi babaannesi ya da anneannesinden birine teslim edilecek. Aile fertleriyle temasa geçtiklerini, cenaze nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Başhekim Çakmak, "Elif Zeynep’in yakınları bizi aradı. Cenazelerinin olduğunu, acılarının ikiye katlandığını söylediler. Bize güvendiklerini belirterek, bebeğin 3 gün daha bizimle kalmasını istediler. Biz de Elif Zeynep’i 3 gün daha misafir edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Küçük yaşta olmasına rağmen yaşadığı şok gözlerine yansıyan minik Elif Zeynep’e hastanede, babasının astsubay arkadaşı ve eşinin refakat ettiği belirtildi. Bebeğin bir süre daha hastanede gözetim altında tutulacağı kaydedildi. MUĞLA DHA

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Astsubay Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuklarına uğurlandı.

Birdane çifti için Karşıyaka Mezarlığı Camisi’nde kılınan cenaze namazı ardından askeri tören düzenlendi. Cenaze namazına Murat Birdane’nin babası Abdurrahman ve annesi Aysel Birdane ile Mehtap Birdane’nin annesi Nurcan ve babası Hasan Albayrak da katıldı. İkindide kılınan cenaze namazı ardından çiftin cenazesi gözyaşları ve dualar eşliğinde Karşıyaka Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

Kazadan sağ kurtulan ve hastanede tedavi göre minik Elif Zeynep’i her iki ailenin de istediği ifade edildi. ANKARA DHA