Gündem ‘Emekli maaşları temmuzda masada’

‘Emekli maaşları temmuzda masada’

29.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde “Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz çalışanlarımız ve emeklilerimizdir. Önümüzdeki temmuz, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” dedi.

‘Emekli maaşları temmuzda masada’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bursa ve Kocaeli’de vatandaşlara seslendi. Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

SANDIKLARI PATLATACAĞIZ: Evet, biz de Bursa’nın bunca bizden esirgemediği ahde vefasını kadirşinaslığını, muhabbetini asla unutmayacağız. Kardeşlerim her gelişimizde, kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Ve sordum bugün Bursa’da ne durumda diye. 90 bin, 90 bin. Eyvallah, durmak yok.  Pazar günü sandıkları gümbür gümbür patlatacağız.

DEM’İN DE İÇİ HALLAÇ PAMUĞU: CHP çeşitli şehirlerde DEM’le hem de tabanına rağmen, neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor. Fakat öylesine utanıyorlar ki saklamak için de kırk takla atıyorlar. CHP’nin ihtirasları, DEM’in de içini hallaç pamuğuna çevirdi. Bu partide kimi diyor ki ‘kendimize oy verelim. Kimi diyor CHP’nin kuyruğuna takılalım.’ Her kafadan bir ses çıkıyor. Üye sayısı 500’ü bulmayan marjinal partiler, sağa sola talimat veriyor. İstikamet çiziyor. Seçmenin iradesine ipotek koyuyor. CHP’li faşist yöneticiler, ‘Kapıdan giremezsiniz’ diyerek zaten bunları her gün tokatlıyor. Ortada savunduklarını iddia ettikleri hak, hukuk, değer, prensip bir şey kalmadı.

Haberin Devamı

ENFLASYONLA MÜCADELE EDİYORUZ: Şu an dünyadaki tüm ekonomileri zorlayan en büyük sorun, son 50-60 yılın zirvesinde seyreden yüksek enflasyondur. Avrupa’sından Amerika’sına, herkesin kontrol altına almaya uğraştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz de çalışanlarımız ve emeklilerimizdir. Gerçi biz yıl başında hem asgari ücrette hem emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 50 oranında artışlar yaptık. İkramiyelerini de aynı oranda artırdık. Helal olsun. Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin lira ödemede bulunduk. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına, tek sefere mahsus 5’er bin lira ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasına yükselttik. Emeklilerimize yeni bir imkan sağladık. Önümüzdeki temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

SİTEM EDEN VATANDAŞIM HAKLI: Sahada emekli maaşlarında bununla bağlantılı şekilde, kaçınılmaz olarak, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Daha önce sadece emekli maaşlarında 10 bin liralık bir artışın yol açacağı mali yükün hesabını milletimizle paylaşmıştım. Yatırım bütçemizin tamamını veya eğitime, sağlığa ayırdığımız kaynağın tümünü, sadece bu artışa tahsis etsek bile mümkün olmadığını göreceksiniz. Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz. Yaşadığı sıkıntılardan sitemlerini dile getiren her vatandaşım elbette sonuna kadar haklıdır.

Haberin Devamı

BU SANDIĞIN TELAFİSİ OLMAZ: Hayatta pek çok şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Pazar günü hep birlikte sandıklara koşacağız. Tercihimizi bize hizmet edecek, verdiği sözleri unutmayacak, göreve geldiğinde vaatlerinin arkasında duracak isimlerden yana kullanacağız.

‘Emekli maaşları temmuzda masada’

52 şehirde miting

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim maratonunda iki ay içerisinde 52 şehiri ziyaret ettiğini belirterek, “Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz manzara şudur: Bizler tüm farklılıklarımızla 85 milyonluk büyük bir aileyiz. Siyasi görüşlerimiz, gönül verdiğimiz partiler, kökenimiz, meşrebimiz, hayat tarzımız farklı olabilir. Ama Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır” paylaşımı yaptı. Final mitingini dün Kocaeli’de yapan Erdoğan’ın sosyal medya hesaplarından 52 şehirden vatandaşlarla fotoğrafları paylaşıldı.