Gündem Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu

Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai’de düzenlenen “Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri” programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi.

Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu

ANKARA Milliyet - Toprakla ilişkisini hiç kaybetmemiş ülkelerin de sorumlusu olmadıkları iklim krizleriyle yüzleştiğine dikkati çeken Erdoğan, “Başta Afrika olmak üzere, Asya ve Latin Amerika’yı da bu evrensel mücadeleye ikna etmek için adil bir iklim eylem planını hayata geçirmek kaçınılmazdır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de yeni nesillerin “iklim gönüllüsü” olarak yetişmesini sağlamak amacıyla yeşil ve iklim dostu kampüslere öncülük edecek “İklim Elçileri Projesi”ni hayata geçirdiklerini anımsatan Emine Erdoğan, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile “İklim Değişikliği Eylem Planı”nın geliştirildiğini anlattı. Erdoğan, 2017 yılında başlattığı ve doğaya bertaraf edemeyeceği atıklar bırakmamayı hedefleyen Sıfır Atık Projesi hakkında da bilgi verirken, “Bu aslında gönüllülerin omuzlarında yükselen bir harekettir. Projemiz, ülke genelinde benimsendikçe, geri dönüşüm oranını, yüzde 13’ten yüzde 30’lara yükseltmek ve 3,5 milyar doları ekonomiye kazandırmak mümkün oldu” dedi. Konuşmasının sonunda Gazze’deki katliamlara da dikkat çeken Emine Erdoğan, şunları kaydetti: “Gazze’de her 10 dakikada bir çocuk katledilirken, nesiller arası adalet çağrımız vicdanlarda karşılık bulabilir mi? Ve elbette, uluslararası hukukun ve insani değerlerin din, dil, ırk, etnik köken ayırmadan bütün insanlık için geçerli olduğu bir dünya, gerçekten kurtarılmaya değer olacaktır.”

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, iklim elçileriyle buluştu

 

Yazarlar