Gündem Erdoğan: Terörle yol yürüyenlere meydanı bırakmayız

Erdoğan: Terörle yol yürüyenlere meydanı bırakmayız

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne Kandil ve Suriye’deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz... Bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan: Terörle yol yürüyenlere meydanı bırakmayız

GÜLDEN ÇOKTAN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe Kilit bölgesinde 12 şehit verdiğimiz terör saldırısına ilişkin “Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil’deki alçaklara teslim edenlere meydanı asla bırakmayacağız... Türkiye Yüzyılı’nın inşasına da Allah’ın izniyle engel olamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin açılış törenine katıldı. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve davetliler katıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 1987’de Turgut Özal’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda hayata geçirildiği ifade eden Erdoğan, ancak artan hava ve yolcu trafiğini karşılamakta zorlanmaya başladığını söyledi.

İkinci pistin yapım maliyetinin toplam 970 milyon doları bulduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Pistin TEM otoyolu ile D-100 bağlantı yolu üzerinden geçebilmesi için 1520 metre uzunluğunda ve çift tüplü TEM bağlantı tünelini inşa ettik. Kimi çevrelerin, ısıtıp ısıtıp ‘dağ olmayan yere tünel yaptılar’ diye yalan yanlış paylaşımlarda bulunduğu tünel işte bu TEM bağlantı tünelidir.”

Haberin Devamı

‘Müsaade etmeyeceğiz’

“Felaket tellallarına aldırmadan hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeyi sürdüreceğiz” diyen Erdoğan şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılıyla taçlandırıncaya kadar inşallah durmadan, dinlenmeden çalışacağız... Darbecisinden vandalına, teröristinden beşinci kol elemanına kadar milletin muazzez iradesine saldıranların heveslerini kursaklarında bıraktık... Gözlerimizi hedeflerimizden bir an olsun ayırmayacağız. Ne Kandil ve Suriye’deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz... Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Türkü, Kürt’ü, Arap’ı, Alevi’si ve Sünni’si 85 milyonun kardeşliğine kastedilmesine, aramıza nifak tutulmasına kesinlikle izin vermeyiz.”

‘Maskelerini indireceğiz’

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye yüzyılının inşasına da Allah’ın izniyle engel olamayacaksınız. Son yirmi bir yılda defalarca hüsrana uğradınız. İnşallah yine kaybedeceksiniz. Oyunlarınızı,kim olduğunuzu biliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Ömrümüz yettiği sürece, aziz milletimizin desteği bizimle olduğu müddetçe sizinle mücadeleyi sürdüreceğiz. Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil’deki alçaklara teslim edenlere, üç beş oy alacağız diye bölücü hainlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için kırk takla atan, kırk farklı kılığa giren siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız.”

Haberin Devamı

Erdoğan: Terörle yol yürüyenlere meydanı bırakmayız

Ali Sabancı da törene katıldı

Geçen ağustosta eşi ve çocuklarıyla  Yunanistan’ın Leros Adası açıklarında zodyak botla kayalıklara çarpan ve günlerce ölüm kalım savaşı veren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da törene katıldı. Pegasus Havayollarının da sahibi olan Sabancı, Cumhurbaşkanı’na Pegasus filosunu 150 uçak daha katacaklarını söyledi.

‘İnşallah bunları yok edeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdele kesimi sırasında, “Şu anda terör örgütleriyle mücadelemizde silahlı kuvvetlerimiz şu anda yoğun bir mücadeleyle iki günde 26 teröristi ‘ila cehenneme zümera’. İnşallah daha da fazlasıyla bunları yok edeceğiz. Bu arada maalesef şehitlerimiz de var ama biz şuna inanıyoruz. ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Böyle inanıyoruz. Bütün şehit ailelerine özellikle sabrı cemil hatırlatıyoruz. Onlar şehit anneleri, şehit babaları. Makamları âli, sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu... Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla, inşallah 31 Mart’a hazırlanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘CHP’nin milli sporu icraat düşmanlığıdır’

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın inşasıyla ilgili ilk çalışmaları başlatan Turgut Özal’ın siyasi hayatı boyunca haksız, insafsız ve vizyonsuz eleştirilerin muhatabı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ortaya hiçbir eser koyamayanlar ülkesi ve milleti için samimiyetle çalışan, proje geliştiren, vizyoner devlet adamlarına sürekli engel çıkardılar. 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde biz de benzer ithamlara maruz kaldık. Türkiye’de muhalefet tarihi, sadece seçim hezimetlerinin sadece seçim skandallarının değil aynı zamanda icraat düşmanlığının da tarihidir... Yapılan işe takoz koymak, milletin hayrına olan her projeye çamur atmak, CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur. Tarih, bizi haklı, onları ise haksız çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.