Gündem Gazze'ye yardım taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı yola çıktı

Gazze'ye yardım taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı yola çıktı

22.10.2023 - 09:24 | Son Güncellenme:

Filistin'e insani yardım için Mısır'a gidecek olan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara'dan yola çıktı. Uçakta 20 kişilik uzman hekim ekibi ve tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor.

Türkiye Filistin'e yardım amacıyla Mısır'a uçak gönderdi. 20 kişilik uzman hekim ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Mısır'a hareket etti. Gönderilen yardım uçağı ile ilgili bilgilendirmeyi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'ye yardım için uçağımız havalandı. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbi malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara'dan Mısır'a hareket etmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Gazzeye yardım taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı yola çıktı

Buna göre, 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak. Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye'ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

Gazzeye yardım taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı yola çıktı