Gündem ‘Geleceği kadınlarla inşa edeceğiz’

‘Geleceği kadınlarla inşa edeceğiz’

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kayıtlı kadın istihdamına katkıda bulunmak üzere hayata geçirilen “Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılının Kadınları-Yüzyılın Kadın İstihdamı: ‘İş-Pozitif’” programının lansmanı dün AKM’de yapıldı.

CEYDA ULUKAYA /  İSTANBUL - Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

Haberin Devamı

Programda konuşan Emine Erdoğan “Üreten, ürettikçe güçlenen güçlendiren kadınlarımızla buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Güçlü bir Türkiye’nin üç temeli var: Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum. Kadınların güçlendirilmesi ve üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistemle dahil edilmesi sürdürülebilir bir kalkınma için mecburiyet. İş-Pozitif programının da kadınların çalışma potansiyellerini keşfedecekleri önemli bir ihtiyaca karşılık geleceğine inanıyorum. Bir iş hayali olan her kadının elinden tutuyoruz. Kadınlara yaptığımız her yatırımla ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz” dedi.

‘Geleceği kadınlarla inşa edeceğiz’

1 MİLYAR DOLAR DESTEK

Bakan Göktaş, “Kadınların ev-iş hayatı arası tercihte kalmaması için esnek çalışma ve mahalle tipi kreş modelleri üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Bakan Kacır da, “İş-Pozitif programıyla yürüttüğümüz tüm projelerde kadın istihdamına öncelik vereceğiz” açıklamasını yaptı. Bakan Işıkhan ise “İş-Pozitif programı kapsamında bakanlık olarak 1 milyar dolar desteğimizle de ilk adımı atıyoruz” dedi.