Gündem Genç iletişimciler Oscar’larını aldı

Genç iletişimciler Oscar’larını aldı

26.01.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 13. Genç İletişimciler Yarışması’nın galiplerine önceki akşam ödülleri verildi...

Genç iletişimciler Oscar’larını aldı

Genç iletişimciler Oscar’larını aldı

Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği 13. Genç İletişimciler Yarışması’nın galiplerine önceki akşam ödülleri verildi...

ÖMER ERBİL İstanbul

Aydın Doğan Vakfı’nın nitelikli medya mensubu yetişmesine katkı sağlamak ve genç gazateci adaylarını teşvik etmek amacıyla, İletişim Fakülteleri arasında geleneksel olarak düzenlediği "13. Genç İletişimciler Yarışması" ödül töreni önceki akşam Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu’nda yapıldı. Gecede 564 öğrencinin arasından dereceye girmeyi başaran 166 gence plaketleri verildi.

En iyi 11 vakıf arasında
Törende konuşan TBMM Başkanı Ömer İzgi, "Özgür basın, demokratik rejimlerin olmazsa olmazıdır. Türk basını yurttaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir" dedi. Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Nejat Arseven ise şunları söyledi: "Karikatür yarışmasında dünyanın önemli çizerlerini buluşturduğu ve genç iletişimcileri teşvik ettiği için bu yıl en iyi 11 vakıf içerisinde Aydın Doğan Vakfı da yer aldı. Diğer vakıfların da Aydın Doğan Vakfı’nı örnek almasını umuyoruz."

Önlerini açıyoruz
Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan ise "Şirketlerin kazandıklarının bir kısmını topluma geri vermesi gerekir. Bu amaçla kurulan vakfımızda önemli adımlar atıyoruz. Vakfımız karikatür yarışması dünyaca önem kazandı. Vakıf ayrıca genç iletişimcilerin de önünü açtı" diye konuştu. Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Ömer İzgi, Devlet Bakanları Nejat Arseven, Şükrü Sina Gürel, İstanbul Valisi Erol Çakır, YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Doğan Holding Stratejik - İletişim Direktörü Begümhan Doğan, gençlere ödüllerini verdi.

İŞTE BİRİNCİLER...
• YAZILI DAL: En iyi Haber: Füsun Uzun (Galatasaray Ü.) En İyi Röportaj: Ayşegül Utku Günaydın (Marmara Ü.) En iyi Araştırma İnceleme: Güler Emektar, Gökçe Çiçek Çetin ve Özgür Çilek (Marmara Ü.) En iyi Fotoğraf: Nadide Burcu Göknar (Marmara Ü.) En iyi Magazin Haberciliği: Serhat Karakaya (Anadolu Ü.) En iyi Sayfa Düzeni: Bayram Yeraltı (İstanbul Ü.)
• GÖRSEL DAL: En iyi Televizyon Haber Programı: Aslı İşliel, C. Bahar Bayatlıoğlu, Dilek Bayram, Filiz Özden ve İsmail Beceneli (Anadolu Ü.) En iyi Haber - Belgesel - Araştırma Programı: Elif Durak (Marmara Ü.) En iyi Magazin Haberciliği: Uğur Çağlar Ercan, Melih Fehmi Tatlıcan, Güray Varol ve Başak Yoldan (Anadolu Ü.)
• İŞİTSEL DAL (Radyo): En iyi Haber Programı: Başak Othan ve Volkan Yılmaztürk (Ankara Ü.) Diğer Radyo Program Türleri: Suphi Değer (Gazi Ü.) ile Hande Özgençay (Anadolu Ü.)
• REKLAM DALI: En iyi Reklam Kampanyası: Alper Şahin, Ece Özmen, Eda Öztürk, Şirin Ediger, Ozan Can Bozkurt ve Arda Erdik (Ankara Ü.) En iyi Reklam Kampanyası Filmi Senaryosu: Alper Şahin, Ece Özmen, Eda Öztürk, Şirin Ediger, Ozan Can Bozkurt ve Arda Erdik (Ankara Ü.) En iyi Basın Dergi Reklam Metni: Çağrı Keskin, Berk Yeğenoğlu ve Şeniz Kıvanç (Başkent Ü.) En iyi Strateji: Hakan Göksel (Gazi Ü.)
• HALKLA İLİŞKİLER DALI: En iyi İletişim Stratejisi: Berivan Büçkün, Birgül Temiztürk, Deniz Sözüdoğru, Emine Özen Okat, Nahit Erdem Köker, Serkan Erdur ve Dilşah Maral (Ege Ü.) ile Çiğdem Erarslan, Ejona Lika ve Hasan Ekmekçi (Ankara Ü.) Stratejiyi En iyi Yansıtan Proje: Ebru Kamanlıoğlu, Sinem Ok, Mehmet Çakır, Sibel Kement ve Arif Bıyıklı (Ege Ü.) En iyi Proje Uygulaması: Meral Şişman ve Selin Bayer (Gazi Ü.)
• İNTERNET YAYINCILIĞI DALI: En iyi İnternet Yayını: Ahmet Görmez, Şafak Akyol, Ferduse Dilek İyigün, Muhammet Fatih Kaya, Gülşah Demircan, Vuslat Çerçi ve Hilal Sevecan (Ankara Ü.) En iyi Kişisel Site: Ali Aksöz (Bilgi Ü.) ile Arda Erdikmen (Maltepe Ü.) En iyi İnternet Haberi : Birinciliğe değer çalışma bulunamadı.




GÜNCEL