Gündem Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir

Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda: LGS’nin tarihi değişebilir

29.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.

Gözler Milli Eğitim Bakanlığında: LGS’nin tarihi değişebilir

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Seçimin yenilenmesine karar verilen yerlerde sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak. Ancak aynı tarihte ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında katıldığı merkezi sınav da yapılacak. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) merkezi sınavın tarihini değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

LGS’yi sonraki hafta da yapmak mümkün değil çünkü 8-9 Haziran’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleştirilecek. LGS’nin tarihinin değişmesi durumunda sınavın 16 Haziran’a ertelenmesi ihtimaller arasında.

Sınav tarihleri daha önce de seçimler nedeniyle değiştirilmişti. 2018’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasının ardından seçimler ile YKS’nin tarihleri çakışmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da sınav tarihlerini değiştirmişti.

 

Yazarlar