Gündem GSS borç ve hizmet durumunuzu internet üzerinden 7/24 takip edebilirsiniz!

GSS borç ve hizmet durumunuzu internet üzerinden 7/24 takip edebilirsiniz!

14.12.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında prim borcu olup, olmadığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) online hizmetleri aracılığı ile GSS borç sorgulama işlemi ile gerçekleştirilebiliyor. Online GSS borç sorgulama işlemi 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor. SGK’nın e-SGK ağı uygulamaları ile GSS borç sorgulama işlemleri çok daha kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.

GSS borç ve hizmet durumunuzu internet üzerinden 7/24 takip edebilirsiniz

Her geçen gün artan nüfus oranları ve beraberinde gelen toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yeni çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de 2012 yılında uygulamaya alınan ve Türkiye genelinde herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşın kalmamasını hedefleyen Genel Sağlık Sigortası ile vatandaşların gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Ancak gelir testi yaptırmaması nedeni ile Türkiye genelinde şu anda milyonlarca vatandaşın SGK’ya GSS prim borcu bulunuyor olması nedeni ile kurum tarafından online GSS borç sorgulama hizmeti sunuldu. Bu şekilde vatandaşların kuruma olan tüm güncel Genel Sağlık Sigortası prim borçları ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı



GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde 2006 yılından bu yana her zaman etkin bir şekilde kendisine yer edinmiş olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan geniş hizmet ağına sahip olan e-SGK ağı uygulamaları sayesinde vatandaşların günümüzde kurum ile ilgili olan pek çok işleminde olduğu gibi GSS borç sorgulama işlemi konusunda da interneti etkin biçimde kullanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, GSS borç sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırmaması veya gelir testi yaptırmasına karşın gelir düzeyine göre belirlenmiş olan GSS prim ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirmemiş olan milyonlarca vatandaşın SGK’ya prim borcu bulunuyor.

Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarına günümüzün mobil akıllı cihaz teknolojilerinden yararlanarak, yaşamının her alanında nerede olursa olsun internete erişim sağlayabildiğinden her zaman kullanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanan vatandaşlar GSS borç sorgulama işlemlerini reel sorgulama kanallarına göre daha hızlı, daha kolay ve daha güncel şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SGK web tahsilat uygulaması üzerinden GSS borç sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat şifresiz ve üyeliksiz olarak gerçekleştirebilmekte olan vatandaşlar, gelen yeni güncelleme ile birlikte artık e-Devlet kimlik doğrulaması yapmak durumunda kalıyor. İnternette daha güvenli ve vatandaşlık bilgilerinin güvenliğinin sağlanması hedefi ile kurum tarafından SGK web tahsilat uygulaması üzerinde yapılacak işlemler için e-Devlet kimlik doğrulaması talep edilmeye başlandı. Bu çerçevede vatandaşlar e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza , T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulama yapabiliyor.

E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar, SGK web tahsilat uygulaması üzerinde GSS borç sorgulama işlemi için ‘Diğer Ödemeler’ ile ‘GSS Prim’ seçimlerini yaparak, T.C. kimlik numarasını girerek, gerçekleştirebiliyor. Bu ekranda vatandaşlar başka kişilere ait T.C. kimlik numaralarını da girerek, adlarına GSS borç sorgulama işlemi yapabiliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı’na doğrudan giriş yaparak, SGK’nın ‘e-hizmetler’ sayfasında yer alan ‘Genel Sağlık Sigortası Tescil Kaydı ve Prim Borcu Sorgulama’ ekranı üzerinden GSS borç sorgulama yapabiliyor.