Gündem 'Halkla sıcak ilişki kuran CHP olacak'

'Halkla sıcak ilişki kuran CHP olacak'

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nu evinde, eşi Didem Özel ile birlikte ziyaret eden Özgür Özel, ardından Meclis’e geçerek mazbatasını aldı. CHP Genel Merkezi’ndeki törende Kılıçdaroğlu’ndan görevi devralan Özel yeni döneme ilişkin mesajlar da verdi.

Halkla sıcak ilişki kuran CHP olacak

MEHTAP GÖKDEMİR- CHP’de Özgür Özel dönemi dün resmen başladı. 13 yıldır CHP liderliğini üstlenen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görevi devralan Özel, yeni dönem yönetim anlayışına yönelik önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Özgür Özel eşi Didem Özel ile birlikte memleketi Manisa’ya gitmişti. Özel çiftini Manisa dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda kalabalık bir partili grubu karşıladı. Özel, “CHP birlik içinde, beraberlik içinde, güçlenerek, gençleşerek ve iktidara yürüyerek devam edecek. Başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün tecrübeli siyasetçilerin deneyimleri önümüze ışık tutacak. Yanımızdaki genç arkadaşların enerjileri de bizi hızla iktidara taşıyacak. Her geçen gün daha demokratikleşen, parti içi demokrasiye önem veren, örgütüne önem veren, her geçen gün halkla daha sıcak ilişki kuran bir CHP göreceksiniz” dedi. Özel, kendisini karşılamaya gelenlere parti otobüsünün üstünden şöyle seslendi:

PROTOKOLÜ AZALTACAĞIZ: Biz CHP’de koşturmaya, çalışmaya geldik. Elbette böyle sembolik günlerde karşılamalar, uğurlamalar önemli. Ancak mümkün olduğu kadar protokolü, etraftaki koruma sayısını azaltacağız. Yarından itibaren o işe sosyal demokrat bir partiye, sosyal demokrat bir lidere yakışır bir şekil vereceğiz.

Haberin Devamı

İKİ TELEFONLA ULAŞILACAK: Bundan sonra CHP örgütündeki kaide şu; birlikte yönetiyoruz, bir eksik bir fazla görürsek üç telefonda genel başkana. Konunun bir başka şekilde iletilmesi gerekiyorsa da hepsinin telefonu 7/24 açık. İki telefonla genel başkana ulaşılacak, siz milletvekiline, milletvekili genel başkana.

DEĞİŞİM VURGUSU: Ankara’da mevcut belediyelerimizi koruyacağız. Ama üzerine kimsenin aklına hayaline getirmeyeceği bir başarı koymak durumundayız. Bunun için örgütümüze güveniyoruz. Ankaralıların CHP’deki değişimin Türkiye’de bir büyük değişime, dönüşmesine ilişkin heyecanlarına ve umutlarına güveniyoruz.

BABA-OĞUL ZİYARETİ: Sayın Genel Başkanımız ve değerli eşlerinin yanına, evlerinde bir ziyaret yaparak kendilerine hem şahsım hem sizler için resmi devir teslimden önce bir baba oğlun görüşmesi gereken şeyleri görüşmeye, ona da bundan sonra ömrümüz boyunca göstereceğimiz sözde değil, aktif vefa için, aktif olarak Sayın Genel Başkanımızdan bundan sonraki süreçte dürüst kişiliğinden, bilge kişiliğinden sürekli istifade edeceğimiz, onun gönlünü hoş tutacağımız bir sürecin sözünü veriyorum.

Haberin Devamı

Halkla sıcak ilişki kuran CHP olacak

Özel dün TBMM’deki odasında mazbatasını aldı. D MUSTAFA İSTEMİ Milliyet

Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etti

Özel, Kılıçdaroğlu’nu evine ziyarete gitti. Yarım saat süren ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Özel’i kapıya kadar uğurladı. Özel, saat 16.00’da da TBMM’deki makam odasında mazbatasını aldı. Özel daha sonra Genel Merkez’e geçerek, Kılıçdaroğlu’ndan görevi devraldı. Duygusal anların yaşandığı devir teslimde Kılıçdaroğlu, “Yeni Genel Başkanımıza yürekten başarılar diliyoruz. Genel Başkanımızın vereceği mücadelede hep yanında olmak her bir CHP’li olarak hepimizin ortak görevi” dedi. Özel de şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımızın herkese emeği var, en çok da bana emeği var. Biraz önce bana bir genel başkanın bilmesi ve öğrenmesi gereken öğütleri bir saate yakın bir sürede aktardı. Takıldığımız her yerde kendisinin bilgisine, deneyimine başvuracağız.”

İlk sınavı MYK

Özel, cumartesi günü Parti Meclisi’ni toplayacak ve MYK’sını belirleyecek. Gözler Özel’in, 60 kişilik Parti Meclisi’nden belirleyeceği A Takımı yani MYK üyelerinin kim olacağına çevrildi. Özel’in PM listesi 9 kişi tarafından delinmişti.