Gündem Hasan Bitmez'in ölümüyle Saadet-Gelecek grubu düştü

Hasan Bitmez'in ölümüyle Saadet-Gelecek grubu düştü

15.12.2023 - 11:10 | Son Güncellenme:

Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet-Gelecek grubu Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle düştü.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet-Gelecek grubu düştü.

Haberin Devamı

TBMM'de bir vekili eksilen Saadet-Gelecek grubu, iç tüzük gereği grup kurmak için gereken 20 milletvekili kuralını yerine getiremediği için düşmüş oldu. Bitmez'in vefat etmesinin ardından Meclis'te 599 milletvekili kaldı.

Bir siyasi partinin Meclis'te grup kurması için en az 20 milletvekili olması gerekiyor. 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, Temmuz ayında Meclis'te ortak grup kurmuştu.

Hasan Bitmezin ölümüyle Saadet-Gelecek grubu düştü

BAKAN KOCA AÇIKLADI: 11.50'DE VEFAT ETTİ

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez salı günü Meclis’te 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp, Genel Kurula yönelik “Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığılmıştı.

Haberin Devamı

Bitmez, bu sırada kafasını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarpmıştı. Genel Kurul’daki milletvekillerinin kürsüye koşarak ilk müdahaleyi yaptığı Bitmez’e uzun süre kalp masajı uygulanmıştı. Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu’na getirilen sedye ile ambulansa taşınıp, hastaneye götürülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bitmez'in Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat ettiğini açıklamıştı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; 12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat etti. Sn. vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.