Gündem ‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’

‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’

24.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğini belirterek “Hedefimiz birinci turda kazanmak. İkinci kez sandıklara, masraflara gerek yok, birinci turda bu işi bitirmemiz gerekir” dedi.

‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİDİR: (Sinan Ateş cinayeti) Ben bu iktidara güvenmiyorum. Çünkü, Ankara’nın göbeğinde Ankara’nın ortasında Sinan Ateş katledildi. Hiç kimsenin doğru dürüst sesi çıkmadı. Aileye söz verdim, bu bizim için bir namus meselesidir dedim. Ve biz işin takipçisi olacağız.

BİR KURUŞ ALMAYACAĞIM: Depremde insanların evi yıkıldı, dükkanı yıkıldı, çok sayıda can kaybı oldu. Ben sana ev yapacağım, dükkanını yapacağım, senden bir kuruş dahi almayacağım. Gel seninle helalleşelim. O zaman bu helalleşme olur. Sen devlet olarak adama mezar satmışsın, bir de diyorsun ki bana para ver.

ALTI LİDER MALATYA’DA: Ramazan ayının ilk cuması Malatya’da olacağız. Altı lider bir arada olacak. Mevlit okutacağız. Hem depremzedelere bir ziyaretimiz olacak sonra bir araya gelip tekrar konuşacağız. Ekrem Bey ile Mansur Bey de gelecekler.

Haberin Devamı

MEMLEKET PARTİSİ’NE GİDECEĞİM: (Muharrem İnce’nin açıklamaları) Seçim birinci turda biter benim kaanatim. Vatandaş değişimden yana. Ben bütün partilere saygı duyarım, her partinin genel başkanına da saygı duyarım. Elbette karar, takdir kendisine aittir. Bizim hedefimiz, bizim amacımız birinci turda Millet İttifakı olarak kazanmak. Türkiye’yi ikinci bir seçimle yormamak. (Muharrem İnce’yi arayacak mısınız?) Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Elbette Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim, elbette onlarla da konuşacağım. Diğer partileri de ziyaret edeceğim. (Muharrem İnce’den beklentiniz nedir?) Beklentim, tabii olması gereken şu; birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor. İkinci kez sandıklara, masraflara gerek yok bunlara, birinci turda bitirmemiz ve bu işi noktalamamız gerekir.

BAKAN OLMAK İSTEYEN MİLLETVEKİLİ OLMAYACAK: Altı lider yazılı olmamakla beraber sözlü bir mutabakatımız oldu, bakan olmak isteyenler milletvekili olmayacak. Ben de arkadaşlarıma söyledim, bakan olmak isteyen arkadaşlar milletvekilliğine başvurmasınlar diye.

AĞIRALİOĞLU’NA KIRGINLIĞIM YOK: (Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamaları) Meral Hanım’la görüşmedim. Görüşmem bir şikayet anlamında olurdu. Hiç buna gerek yok. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız. Siyasetçileri de partileri de eleştirebilirsiniz ama belli bir saygıyı korumak zorundasınız. Sayın Ağıralioğlu da eleştirebilir. Herhangi bir kırgınlığım yok.

Haberin Devamı

Belediyelere Ramazan çağrısı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partili belediye başkanlarına ramazan için çağrıda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi: “Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla, belediyelerimizin; ihtiyaç sahiplerini hayat pahalılığına karşı desteklemeleri ve ramazan ayını huzur içinde geçirmelerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir. Belediyelerimizin, devam eden sosyal yardımlarına; iftar/sahur desteklerini de ilave etmeleri, bunun yanında Ramazan ayı için ihtiyaçlara uygun sosyal politikalar belirlemeleri yerinde olacaktır. Özellikle deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için sunulacak destekler, yakınlarını ve maddi imkânlarını kaybeden vatandaşlarımızın bir nebze de olsa rahat nefes almalarını sağlayacaktır.”-MEHTAP GÖKDEMİR/Ankara

Haberin Devamı

CHP’de üç koldan liste çalışması

Millet İttifakı ortağı CHP, bir yandan ittifak içinde liste çalışmalarını yürütürken diğer yandan kendi listesini şekillendirmeya çalışıyor. CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi sona erdi. Milletvekili adaylarını belirlemek için kurulan sekiz kişilik komisyon başvuran adaylarla ön görüşme yaptı. Ön görüşmelere ilişkin değerlendirmelerin yer alacağı rapor, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK’ya sunulacak. Ardından teşkilatların eğilim yoklaması ve yaptırılan anketlerin sonuçlarına bakılacak ve kanat önderlerinin görüşleri de dikkate alınarak listeler şekillendirilecek.
Öte yandan Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde müezzin olan ve “Camide içki içildiğini görmedim” sözleriyle gündeme gelen Fuat Yıldırım, CHP’den aday adayı oldu. -MEHTAP GÖKDEMİR/Ankara

Haberin Devamı

İttifak içi ittifakta ‘çatı’ trafiği

Millet İttifakı’nda ittifak içinde ittifak formülü kapsamında Saadet, DEVA ve Gelecek partileri arasında seçime tek liste ile girme arayışına karşın “çatı parti” konusunda henüz sonuç alınamadı. Kısa süre içinde olumlu ya da olumsuz bir karara varılacağını aktaran parti kaynakları, “İş sadece çatı meselesine kaldı. Görüşmeler sürüyor” dediler.

Görüşmelerde çeşitli simülasyonların da değerlendirildiğini aktaran kaynaklar, tek listeyle seçime girilmesi durumunda 30 milletvekilli çıkarılabileceği hesabının yapıldığını belirtiyor. SP, Deva ve Gelecek partilerinin tek liste konusunda anlaşamaması halinde masada; 25-30 yerde ortak liste, diğer yerlerde üç partinin kendi listeleriyle seçime girmesi ve bazı illerde İYİ Parti ve CHP ile işbirliği seçenekleri de duruyor. -MEHTAP GÖKDEMİR/Ankara

Özkoç’tan bakanlık sinyali

‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, dün basın toplantısı düzenledi. Milletvekili adaylık başvurusu yapmayan Özkoç, “Kabine de mi görev alacaksınız?” sorusuna “Bundan sonra yürüyeceğim yolda takdir edenler bana yürütmede bir görev layık görürlerse orada yaparım” karşılığını verdi.