Gündem ‘Herkes kendi işine bakacak’

‘Herkes kendi işine bakacak’

20.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK dün Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Öztrak, “İl kongrelerimizin sona ermesine ve Parti Meclisi’mizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak” dedi.

‘Herkes kendi işine bakacak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak” dedi.

Haberin Devamı

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

CHP’NİN TEKLİFİ: Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız hesaplamalar ve görüşmeler çerçevesinde, asgari ücretin, en az 15 bin lira olması gerektiğini düşünüyoruz.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI İTHAL: Orta Vadeli Program’ın derhal revize edilmesine, gerçekçi bir ek bütçeye ihtiyaç var. Merkez Bankası Başkanı Amerika’dan ithal edildi. Ayrıca Katar Emiri’nin ailesinin fonlarını yönettiği ve buraya da Türkiye’nin son dönemde önemli ölçüde borçlandığı Katar Emiri’nin tavsiyesiyle geldiği iddiaları var. Eğer öyleyse, bu bir Arap Düyun-u Umumiye vakası olur.

Haberin Devamı

KENDİ İŞLERİNE YOĞUNLAŞACAK: İl Kongrelerimizin sona ermesine ve Parti Meclisi’mizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak. Üyelerimiz, delegelerimiz işini yapacak, örgütümüzü, Genel Merkezimizi ve tüzüğümüzü yenileyecek yapıyı büyük bir olgunlukla inşa edecek. Meclis Grubumuz işini yapacak. Millet adına iktidarı denetleyecek. Milletin derdine derman olacak yasaları Meclis’in gündemine taşıyacak. Milletvekillerimiz tatil demeden sahada olacak, örgütümüzle birlikte mahalle mahalle, sokak sokak ev ev çalışacak. Belediye başkanlarımız da işini yapacak. Eserleriyle, halk içinde çalışmalarıyla yerel yönetim seçimlerine hazırlanacak.

EN GÜVENLİ LİMAN: Partimiz için en güvenli liman Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin sinesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’in partisiyiz.

İMAMOĞLU’NA YANIT: (“İmamoğlu, ‘Gerekirse Genel Başkan da dahil’ dedi” ifadesi üzerine): Değişimin kapsamına, nasıl olacağına sonuçta kurultay delegelerimiz karar verecek. (“Kurultay 29 Ekim’de mi? Kaptan değişimine ihtiyaç var mı?” sorusu üzerine) Bütün bu sorduklarınıza kurultayda tabii ki delegelerimiz özgür iradeleriyle cevap vereceklerdir. Kurultay tarihine karar verme yetkisi Parti Meclisi’2mizindir. Benim onlar adına konuşma yetkim yoktur.

Haberin Devamı

DOĞRU DEĞİL, SAÇMALIK: (Kılıçdaroğlu’nun kurultayda İmamoğlu’na karşı Özgür Özel’i destekleyebileceği iddiası) Bunların tamamı saray dehlizlerinde üretilmiş senaryolardır. Doğru değildir, saçmalıktır.

SUÇ DEĞİL: (‘Değişim isteyen il başkanları hakkında CHP tasarrufa gidecek mi?’ sorusu üzerine) Partimizde değişim istemek suç değildir. Genel Başkanımız da zaten yenilenmenin değişimin önünü sonuna kadar açacağını defalarca tekrarlamıştır.

Özdağ’dan nezaket ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti. Görüşme 35 dakika sürdü.

Ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu ve Özdağ kısa birer açıklama yaptı. Özdağ, “Sayın Genel Başkan seçim süresinde Zafer Partisi’ni iki kez ziyaret etmişti ve önemli görüşmeler yapmıştık. Seçimlerden sonra bir değerlendirme imkanımız olmadı. Ben de kendisinden geçen hafta randevu rica ettim ve bu değerlendirmeyi yapmak hem de iade-i ziyarette bulunmak istedim. Güzel bir ziyaret oldu. Teşekkür ederim nazik daveti için. İçeriye girerken Sayın CHP Sözcüsü, ‘Aman dikkat edin yerler kaygan burada’ dedi. Biz de gülümsedik, sağlam bastığımızı söyleyerek yukarıya çıktık” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu da ziyaretin ardından şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan’la güzel bir görüşmemiz oldu. Tabii iki siyasetçi yan yana gelirse ne konuşur? Doğal olarak Türkiye’nin sorunlarını, Orta Doğu’yu, dünyadaki gelişmeleri hep beraber değerlendirdik. Seçimleri, seçim sonuçlarını, yerel yönetimleri, yerel yönetim seçimlerini birlikte değerlendirdik.” “Yerel yönetim seçimlerine dönük olarak birlikte hareket söz konusu olacak mı?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Teşekkür ederiz arkadaşlar” demekle yetindi.

Görüşmenin “nezaket” ziyareti olduğu ifade edildi.