Gündem Hiçbir tarım aracı haczedilemeyecek

Hiçbir tarım aracı haczedilemeyecek

17.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kemal Kılıçdaroğlu, genç çiftçilere yazdığı mektupta, çiftçilere yönelik vaatlerini sıraladı, “Bu mektup, sana verdiğim sözlerin garantisi ve belgeli senedidir” diye ekledi.

Hiçbir tarım aracı haczedilemeyecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı” imzasıyla yazdığı mektubunda Kılıçdaroğlu özetle şu ifadelere yer verdi: “Türk tarımının sahipsiz bırakılışına son vereceğiz. Tarımımız, yeniden ülkemizin en önemli üretim kalemlerinden biri olacak. Türk çiftçisi ülkemizin stratejik geleceğinin önemli aktörlerinden birine dönüşecek... “Bu mektup, sana verdiğim sözlerin garantisi ve belgeli senedidir... Atatürk’ün, ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünden aldığımız ilhamla; köylümüzü, çiftçimizi Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında yeniden milletin efendisi yapacağız.”

Haberin Devamı

9 vaadini sıraladı

Kılıçdaroğlu, mektubunda 9 vaadini şöyle sıraladı:

EMEKLİLİK: Tüm kadın ve genç çiftçilerimizi sosyal güvenlik sistemi içine alacağız. Primlerinizi devlet ödeyecek; prim gün ve yaşını doldurduğunuzda emekli olacaksınız.

FAİZLER: Tüm çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalardan üretim amaçlı kullandıkları kredilerin faizlerini sileceğiz.

TABAN FİYAT: Taban fiyat garantisi ile çiftçilerimiz ürünlerinin satışını garanti altına alacak. Ürün fiyatı, taban fiyatın altına düştüğünde, alımı devlet yapacak.

AFETLER: TARSİM’i yeniden oluşturacağız. Olası sel, felaket ve afetlerde çiftçinin tüm zararı devlet güvencesi ile karşılanacak.

HACİZLER: Hiçbir tarımsal üretim aracı haczedilemeyecek; icralık olmayacak.

Haberin Devamı

KIRMIZI MAZOT: Avrupa ülkelerinde kullanılan kırmızı mazot uygulamasına geçilecek. Bu sayede çiftçi mazotu ucuza satın alacak.

BEDAVA ELEKTRİK: Çiftçilerin üretimde kullandığı elektrikten vergi alınmayacak. Çiftçi birliklerinin de ortak olacağı güneş enerjisi santrallerinin ürettiği elektrik çiftçiye ücretsiz verilecek.

TEŞVİK: İktidarımızda milli gelirin yüzde 1 çiftçiye teşvik olarak verilmeye başlanacak.

ÜCRETSİZ HİZMET: Tüm çiftçilerimizi kamu veteriner hekimleri ve ziraat mühendisleriyle buluşturacağız. Çiftçilerimize ücretsiz hizmet verecekler.

‘Akademisyenin yaşam koşulları iyileşecek’

HABER MERKEZİ - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından akademik özgürlük ve dul ve yetim aylıklarıyla ilgili mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu mesajında şunları kaydetti: “Sürekli yüksek yetenek inşasından bahsediyorum; tabi ki önce bu yetenekleri yetiştirecek olan akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde hemen iyileştirmeler yapacağız. Yakından takip ettiğim diğer bir mesele de dul ve yetim aylıkları. Onları da unutmuş durumdalar. Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın… Onu da hemen halledeceğiz. Hemen! Sana söz.”