Gündem MEB İl içi atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2020 İl içi yer değiştirme atama sonuçları bugün açıklanacak mı?

MEB İl içi atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2020 İl içi yer değiştirme atama sonuçları bugün açıklanacak mı?

29.07.2020 - 11:34 | Son Güncellenme:

İl içi atama sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 27 Temmuz tarihinde sona ermesi beklenen il içi yer değiştirme tercihleri MEB tarafından yapılan açıklama ile 28 Temmuz 13:30'a kadar uzatılmıştı. Tercih süresinin tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Görev yaptıkları okullardan ayrılarak aynı il içerisinde farklı ilçe ve okullarda görev alabilmek için tercihlerini yapan öğretmen adayları İl içi atama sonuçlarını araştırmaya devam ediyor. Peki İl İçi atama sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak?

MEB İl içi atama sonuçları saat kaçta açıklanacak 2020 İl içi yer değiştirme atama sonuçları bugün açıklanacak mı

İl içi atama sonuçları açıklandı mı sorusu öğretmen adayları tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 20-27 Temmuz tarihleri arasında alınan yer değiştirme tercihleri MEB tarafından yapılan açıklama ile bir gün süre ile uzatılmış ve başvurular 28 Temmuz saat 13:30'da sona ermişti. MEB tarafından yayımlanan İl içi yer değiştirme kılavuzunda atama sonuçlarının 28 Temmuz içerisinde açıklanacağı yazıyordu ama tercih süresinin uzatılması nedeniyle atama sonuçları da belirtilen tarihte açıklanamadı. Peki İl İçi atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl içi atama sonuçları gün içerisinde öğrettmen adaylarının erişimine açılması bekleniyor

İL İÇİ ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 27 Temmuz 2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İL İÇİ ATAMA SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ