Gündem ‘İlaç arayan bulacak’

‘İlaç arayan bulacak’

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 bütçesinin Türkiye Yüzyılının ilk bütçesi olduğunu vurguladı.

‘İlaç arayan bulacak’

ANKARA Milliyet - Koca, 85 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık kontrolleri için kişi başına bir hekim düşecek düzenlemeyi yakında açıklayacaklarını açıkladı. Koca, Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SIRA NİTELİKTE: Sıra vatandaşımızın aldığı hizmetin niteliğini arttırmaya geldi. MHRS üzerinden randevuya erişimde sıkıntıları önümüze getirdiniz. İl il, hastane hastane, hekim hekim çalışıyoruz. Hala çok işimiz var, çözeceğiz. 

İLAÇ SIKINTISI: (Eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığı iddiaları) Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkâr etmek gibi bir düşüncem yok. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz. Hastalarımızı ilaçsız barakmayız. İlaç arayan bulacak, sorun arayan bulamayacak.

BAHAR BAŞLIYOR: Amatem ve Çematemlerin yanı sıra yeni kuracağımız Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezlerimiz, kısa adıyla BAHAR projemiz hayata geçiyor. 10 ilde başlıyoruz. Bir vesile ile, bağımlılık pençesine düşmüş kişileri en modern merkezlerde rehabilite edip toplum hayatından kopmalarını engelleyeceğiz.