Gündem ‘Irak’taki terör bu yaz çözülecek’

‘Irak’taki terör bu yaz çözülecek’

05.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni bir sınır ötesi terör harekatı sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.

‘Irak’taki terör bu yaz çözülecek’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaklaşık 2,5 saat süren Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YEREL SEÇİM: Aday tanıtımlarından başlayarak seçim gününe kadar yaklaşık 50 şehrimizde vatandaşlarımızla buluşmayı hedefliyoruz. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız 31 Mart mahalli seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için gereken hazırlıkları yaptılar. Her seçim gibi 31 Mart’ın da bir demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız.

DEPREM KONUTLARI: Deprem bölgesinde şimdiye kadar 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Nisan ayının başı itibariyle bu rakamı 75 bine çıkarıyoruz. Yıl sonuna kadar da 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz.

TERÖRLE MÜCADELE: Terörle mücadeleyi sınırlarımız içinde ve dışında önümüze çıkan engellere aldırmadan kararlılıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturma irademiz bakidir. Daha önceki harekatlarımızla bir kısmını zaten tesis ettiğimiz bu koridordaki boşlukları, yeni adımlarla doldurmakta kararlıyız. Bölgedeki herkesi, kendilerine de açıkça söylediğimiz bu güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır. Türkiye’yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.

Haberin Devamı

GAZZE’DE KATLİAM: Milletçe asırlara sari varlığımızın hiçbir döneminde dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik. Sahip olduğumuz her şeyi dişimiz ve tırnağımızla kazıyarak gerektiğinde canımızla kanımızla yoğurarak kazandık. Şimdi önümüzde çözüm bekleyen üç-beş mesele var diye bu muhteşem mirasa sırtımızı mı döneceğiz? Hayır, asla. Türk Milleti en zor şartlarda bile istiklaline sahip çıkmış, en meşakkatli yolları aşmış, en ihtimal verilmeyen zaferleri kazanmış özellikli bir millettir. Suriye’nin gözlerimizin önünde nasıl parçalanmaya çalışıldığını, hangi sinsi niyetlerin sahası haline getirildiğini gayet iyi biliyoruz. İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliama kimlerin yol verdiği, destek sağladığı, seyirci kaldığı, hatta içten içe sevindiği açıkça ortadadır. Türkiye, Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Ancak sorunun çözümü uluslararası düzeyde etkin ve kararlı bir anlayış birliğinin sağlanmasından geçiyor. Yarın (bugün) Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı yine bu konuları istişare etmek üzere ülkemizde ağırlayacağız.

Haberin Devamı

‘Emeklilerimizin gelirleri artacak’

Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl maruz kaldığımız asrın felaketi 6 Şubat depremlerine ve seçime rağmen ekonomimiz yüzde 4,5 gibi dünyada eşine az rastlanır bir oranla büyümeyi sürdürdü. Enflasyonla mücadelemizde ise henüz istediğimiz yere gelmedik. Ama kararlıyız. Daha önce ülkemizi enflasyondan nasıl kurtardıysak, inşallah bu defa da aynı başarıyı sergileyeceğiz. Enflasyon beklentilerinin giderek düşmesi, mücadelemize olan inancın işaretidir. Aynı şekilde cari açıktaki düşüş de sürüyor. Bu yılın ilk iki ayında cari dengede on üç milyar doların üzerinde iyileşme sağladık. Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek milli gelirimizi arttırarak devletimizi güçlendirerek her meselesimizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de arttıracağız” dedi.