Gündem ‘İsrail, Lahey’de mahkum olacak’

‘İsrail, Lahey’de mahkum olacak’

13.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e açılan soykırım davası için “Bizim verdiğimiz belgeler ciddi manada Lahey’de iş görüyor. Bu belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır” dedi.

‘İsrail, Lahey’de mahkum olacak’

GÜLDEN ÇOKTAN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kıldı. Cuma namazı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, namazın ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. 

‘Zalimler kaybeder’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e açılan soykırım davası ile ilgili şöyle konuştu:

“Şu an itibariyle savunmalarını yapmaya başladılar. Fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey’de iş görüyor. Bu belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır. Lahey Adalet Divanı’nın adaletine de inanıyoruz. Ben Cumhurbaşkanı Herzog’u bu noktada çok daha samimi bir havada görüyordum. Son zamanlarda o da herhalde Netanyahu’ya özendi, çok farklı açıklamalar yapmaya başladı. Tayyip Erdoğan’a sözlü saldırılarla ellerine bir şey geçmez. Çünkü Tayyip Erdoğan’ı sözlü saldırıyla bitiremezler. Çünkü biz hakikatin peşindeyiz. Hakkın yanındayız, mazlumların yanındayız ama onlar zalimliklerinin gereğini yapıyorlar. Hiçbir zaman mazlumlar kaybetmedi, hep zalimler kaybetti.”

Haberin Devamı

ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırılarına ilişkin Erdoğan şunları söyledi: “Bu yapılanların hepsi de orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını şu anda Amerika aynı şekilde İsrail Filistin’de de yapmakta. İran, bütün bunların karşısında kendini nasıl korur, ona bakmakta. İngiltere, zaten Amerika’yla beraber bu süreç içerisinde hep adımını atmıştır, atmaya devam ediyor. Şu anda Kızıldeniz’i bunlar adeta kan gölüne çevirme hevesindeler ve Yemen Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle, bölgede ister Amerika olsun ister İngiltere olsun onlara karşı gereken cevabı verdiğini ve vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin, gerek Amerika’ya karşı gerek İngiltere’ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz.”

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle gerçekleştirdiği görüşmenin gündemine dair sorulan soruyu şöyle cevaplandırdı: “Cumhur İttifakı olarak başından itibaren gayet samimi bir havada Cumhur İttifakı olarak neler yapabiliriz, arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor, arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarda geldikleri nokta nedir, bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Yine Devlet Bey’le bu minval üzerinden çalışmamızı yaptık. Malum Manisa ve Mersin’de büyükşehir olarak Milliyetçi Hareket Partisi çalışmalarını sürdürüyor.”

Haberin Devamı

‘Riskli binaların dönüşümünü sağlayacağız’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, İstanbul’da ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Fatih’te esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kurum, Mısır Çarşısı ve Çiçek Pazarı ziyaretinde esnaf ve vatandaşı dinledi. Kentsel dönüşüm ile ilgili gelen soruları Kurum, ’Olması gereken her yerde riskli binaların dönüşümünü sağlayacağız’ diyerek cevapladı. Ziyarette Kurum’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan da eşlik etti. -İHA

ANKARA ADAYI AÇIKLANACAKTI

Aday tanıtım toplantısı ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Ankara adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya şu cevabı verdi: “Pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamalarını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor ve pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. ATO Kongre Salonu’nda bu toplantımızı yapıp büyükşehirlerle kalan illerimizi açıklayacağız.” Ancak akşam saatlerinde Pençe-Kilit harekat bölgesinden gelen şehit haberi üzerine yarın yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı ertelendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada erteleme kararını şöyle duyurdu: “Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın kararıyla ertelenmiştir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.”