Gündem ‘İsrail’in zulmüne karşı durmalıyız’

‘İsrail’in zulmüne karşı durmalıyız’

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 74 farklı sivil toplum kuruluşuna üye çok sayıda kadın, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepkilerini dile getirmek için Sultanahmet Meydanı’nda toplandı.

‘İsrail’in zulmüne karşı durmalıyız’

1 Kasım’da başlayan eylemlerin 8’inci gününde organizasyonu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üstlendi. Oturma eylemine, yüzlerce kadınla beraber KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Kanadalı yazar Jenny Molendyk de katıldı. Molendyk, Filistin’de öldürülen 2 bin kişinin isim listesiyle eyleme geldi.

Haberin Devamı

İsrail zulmüne karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Bizler halklar, vatandaşlar, sivil toplum gönüllüleri olarak bu zulüm karşısında sessiz kalamayız. Bütün dünyada herkes Filistin’in özgürlüğü için haykırıyor. Sivil toplum gönüllüleri olarak bizim üstümüze düşen eylemlerimizle, boykotlarımızla, dualarımızla elimizden ne geliyorsa yaparak birlik olarak, beraber hareket ederek Filistin’in yanında olduğunu göstermek ve İsrail’in zulmüne karşı durmak” dedi.