Gündem Kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor?

Kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor?

03.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla “Kadın, Barış ve Güvenlik” temalı panel düzenlendi. Panelde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve foruma davetli ülke liderlerinin eşleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor

Panelde konuşan Emine Erdoğan, savaşta herkes zarar görse de bilhassa kadınların orantısız biçimde bundan etkilendiğini belirtti. Filistin’de, Ukrayna’da, Suriye’de ve Yemen’de barış hedefiyle öne çıkan hareketlerin kadınlardan güç aldığını söyleyen Emine Erdoğan, “Lider eşleri olarak bizlere ve karar alıcı düzeyde bulunan tüm kadınlara bu anlamda büyük sorumluluklar düşüyor. Bu çerçevede Ukrayna Devlet Başkanı’nın eşi Olena Zelenska Hanımefendi ile iş birliği halinde Ukraynalı 1500’e yakın savaş mağduru çocuğu ve refakatçilerini ülkemizde misafir ediyoruz. Benzer bir şekilde yakın zamanda Gazze’den tedavileri için getirdiğimiz savaş mağduru çocukları ülkemizde misafir ediyoruz. İnanıyoruz ki insanlığın zulüm ile bükülen belini mazlumlar arasında ayrım gözetmeyerek doğrultabiliriz” dedi. 

Haberin Devamı

Sessizliğe tepki 

Emine Erdoğan konuşmasında “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris’te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor” tepkisini dile getirdi. 

Masum insanları kurtarması beklenen medeni ülkelerin, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar bu korkunç karanlığa teslim olduklarını dile getiren Erdoğan, “İsrail’in sözde mağduriyetinin giderilmesi için daha kaç can feda edilecek, soruyorum. 25 Avrupalının hayatını kaybetmesinin vicdanlarda oluşturduğu öfke ve acıyı uyandırmak için kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor?” diye sordu. Emine Erdoğan ve lider eşleri daha sonra ‘Anadolu’nun Asırlık Lezzetlerine Yolculuk’ etkinliğine katıldı, coğrafi işaretli ürünler ve dokuma el sanatları sergisini gezdi.