Gündem Kamuda üst düzey atamalar

Kamuda üst düzey atamalar

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla kumu kurumlarına birçok yeni atama yapıldı.

Kamuda üst düzey atamalar

ANKARA Milliyet - Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan karara göre bazı atamalar şöyle: Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürlüğüne Hakan Güzel, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığına Ahmet Tutal, Strateji Geliştirme Başkanlığına Mustafa Koç, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Bekir Emre Haykır, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Şinasi Candan atandı.

Haberin Devamı

Cemevi Başkanı değişti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda; yeni kurulan Uludağ Alan Başkanlığı’nın başına Bülent Çınar Çavuş getirildi. Alevi- Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na Alirıza Özdemir ve Alevi- Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Yardımcılığı’na Esin Saykan atandı. Daha önce başkanlık görevini Süleyman Soylu’nun danışmanı olarak görev yapmış Ali Arif Özzeybek yürütüyordu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Cengiz Mete atanırken, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne Zarife Seçer atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda ise, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğüne Abdullah Başar, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne Ahmet Şimşek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne Abdurrahman Aydın, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Ahmet Halit Hatip, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına Muhammed Zeki Durak ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına Yusuf Kıraç atandı.