Gündem Komşu teröristleri geri itiyor

Komşu teröristleri geri itiyor

19.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yunanistan, Türkiye ile şubat ayından itibaren kurulan diyaloğun ardından terör örgütlerinin üyelerine karşı değiştirdiği tutumunu mayıs ve haziranda da sürdürdü.

Komşu teröristleri geri itiyor

AYDIN HASAN/ANKARA- 17 Mayıs’tan itibaren son bir ay içinde Türkiye’den kaçan 29 FETÖ, beş PKK, bir DHKP-C ve bir MLKP üyesi Yunanistan tarafından zorla geri gönderildi.

Haberin Devamı

Başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri, Türkiye’den Avrupa ve ABD’ye kaçışta ağırlıklı olarak Yunanistan güzergâhını kullanıyordu. İki ülke ilişkilerinde 6 Şubat depreminin ardından olumlu ilerlemeler oldu. 28 Şubat ile 11 Mayıs tarihleri arasında Türkiye-Yunanistan sınırında terör örgütleri FETÖ, PKK ve MLKP üyesi olduğu belirlenen 61 kişi yakalanmıştı.

Yunanistan’ın seçimin ardından da Türkiye’den kaçmaya çalışan FETÖ terör örgütü üyelerini geri itmeyi sürdürmesi dikkat çekti. Hudut Kartalları olarak adlandırılan sınır birlikleri tarafından Meriç Nehri’nin ayırdığı Türkiye-Yunanistan sınırında yakalanan teröristlerin son bir aylık dökümü özetle şöyle:

*17 MAYIS: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yedi kişi hudut birliklerince yakalandı. Bunlardan üçünün FETÖ ve birinin DHKP-C mensubu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

*18 MAYIS: Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçerken yakalanan bir şahsın PKK/KCK/PYD-YPG mensubu olduğu tespit edildi.

*23 MAYIS: Sınırı geçmeye çalışırken yakalanan üç şahsın (İkisi ihraç polis memuru, bir ihraç sağlık memuru) FETÖ/PDY mensubu olduğu tespit edildi.

*24 MAYIS: Sınırda yakalanan bir şahsın (ihraç zabıt kâtibi) FETÖmensubu olduğu tespit edildi.

*29 MAYIS:Yakalanan üç şahsın (Bir ihraç astsubay, bir ihraç edilmiş müezzin, bir özel okul öğretmeni) FETÖ mensubu, bir şahsın ise PKK’lı olduğu belirlendi.

*2 HAZİRAN: Yakalanan iki şahsın (ihraç edilmiş öğretmenler) FETÖ mensubu olduğu anlaşıldı.

*5 HAZİRAN: Yunanistan’dan  geri itilen 29 kişi yakalandı. Yakalananlardan altısının FETÖ mensupları olduğu tespit edildi. Bunlardan ikisinin ihraç edilmiş öğretmen, ikisinin ihraç edilmiş polis memuru, ikisinin serbest meslek sahibi olduğu saptandı.

*8 HAZİRAN: Hudut Kartalları, Yunanistan’dan geri itilen iki kişide birinin (ihraç edilmiş polis memuru) FETÖ/PDY terör örgütü mensubu, birinin de PKK/KCK mensubu olduğu anlaşıldı.

*11 HAZİRAN: Sınırda yakalanan bir şahsın PKK/KCK/PYD-YPG mensubu olduğu tespit edildi.

*14 HAZİRAN: Sınırı geçemeden yakalanan bir şahsın (ihraç edilmiş öğretmen) FETÖ/PDY mensubu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

*16 HAZİRAN: Yunanistan’ın geri ittiği 20 kişi yakalandı. Bunlardan dokuzunun (beşi ihraç edilmiş öğretmen, biri ihraç edilmiş hemşire, biri emekli polis memuru, ikisi meslek kaydı olmayan) FETÖ/PDY mensubu; birinin MLKP terör örgütü mensubu, birinin de PKK/KCK/PYD-YPG mensubu olduğu tespit edildi.