Gündem KPSS başvuruları ne zaman? 2020 KPSS DHBT başvuru ekranı

KPSS başvuruları ne zaman? 2020 KPSS DHBT başvuru ekranı

23.11.2020 - 14:14 | Son Güncellenme:

KPSS DHBT başvurusu hangi tarihte? KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım Pazar günü gerçekleştirildi. Memuriyet hayali kuran binlerce aday, 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı başvuruları tamamlandı ve artık geç başvuru sürecine girildi. Peki, KPSS DHBT başvurusu nasıl yapılır? KPSS DHBT sınavı ne zaman?

KPSS başvuruları ne zaman 2020 KPSS DHBT başvuru ekranı

Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı ne zaman yapılacak? KPSS'nin son sınavı olan DHBT için geri sayım başladı. 2020 KPSS ortaöğretim ardından adayların gözleri KPSS DHBT sınavında. Merakla beklenen 2020-KPSS DHBT geç başvuru işlemi başladı. İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

KPSS DHBT NE ZAMAN? 

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde üç oturumda gerçekleştirilen KPSS DHBT başvuruları 6 - 16 Kasım tarihlerinde alınmıştı. Çeşitli nedenlerden başvurularını tamamlayamaya adaylar için ise geç başvurular 24 Kasım'da başlıyor.

KPSS DHBT BAŞVURU EKRANI...

KPSS DHBT BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı için başvurular yine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleşiyor. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile işlemi tamamlayabilecekler.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Bu sınav sonucuna göre kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
a) Türk vatandaşı olmak.
b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.