Gündem KPSS tercih süresi hangi tarihte dolacak? ÖSYM'den açıklama geldi...

KPSS tercih süresi hangi tarihte dolacak? ÖSYM'den açıklama geldi...

24.12.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

KPSS tercih işlemleri 21 Aralık'ta başladı. KPSS tercihlerinin ne zaman tamamlanması gerektiği ise merak konusu oldu. İşte milyonlarca adayın merak ettiği KPSS tercihleriyle ilgili tüm detaylar...

KPSS tercih süresi hangi tarihte dolacak ÖSYMden açıklama geldi...

Milyonlarca kişinin katıldığı KPSS sınavının tercih klavuzu geçtiğimiz günler ÖSYM tarafından yayınlanmıştı. KPSS tercihleri 21 Aralık'ta başladı ve 30 Aralık'ta sona erecek. Bu tarihten sonra yapılan işlemler ise kabul edilmeyecek. KPSS ile ilgili ÖSYM açıklaması aşağıdaki gibidir:

Haberin Devamı

Birçok kamu kurum ve kuruluşundaki kadro ve pozisyonlara atanmak adına tercih yapacak olan adaylar için ÖSYM’nin resmi sitesinde KPSS 2016/2 başlığı altında bir metin yayınlandı. Açıklama metni şöyle;

‘’KPSS 2016/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59'da sona erecektir.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adaylar, tercihlerini Ek'te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

Yapılan açıklamada, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’e göre ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme için tarihler belirtildi. Kılavuzun dikkatle incelenmesi önerisi, hem birçok uzmanın hem de ÖSYM’nin üstünde önemle durduğu bir konu.

KPSS 2016/2 Tablo 1’e Göre Orta Öğretim Kurumlarında Açık Olan Bazı Pozisyonlar

ÖSYM resmi sitesinin dökümanlar kısmında yayınlanan, orta öğretim mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonlar arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, Amasya Üniversitesi’nin, Bartın Üniversitesi’nin 2 kadro, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 1 kadro ayırdığı teknisyenlik mevcut. Marmara Üniversitesi’nin ve Dış İşleri Bakanlığı’nın 1 kadro ayırmış olduğu şoförlük gibi birçok kadro ve pozisyon unvanına KPSS orta öğretim sınavı ile ÖSYM tarafından yerleştirilebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı’nda açılmış olan ve Türkiye’nin dört bir yanında atanmayı bekleyen çok fazla Sağlık Memurluğu boşluğu bulunmakta. Çok fazla kadro bulunan pozisyonlardan bazılarının da laborantlık ve veteriner sağlık teknisyenliği olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Peki Açık Olan Bu Kadrolara Atanabilmek İçin Yapılması Gereken KPSS Tercih İşlemleri Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarında açılan pozisyonlara yerleşebilmek için, adayların 21 Aralık 2016- 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet aracılığıyla tercihlerini ÖSYM’ye göndermeleri gerekiyor. 30 Aralık 2016 tarihi saat 23.59’da biteceği belirtilen tercih işlemlerinin kesinlikle uzatılmayacağı, ÖSYM tarafından bildirildi. Tercihler internet üzerinden yapılacaktır. Adayların tercihlerini yaparken bakması gereken tablolar ise Tablo-1, Tablo-2 ve Tablo-3. Tablo-1’de orta öğretim mezunları için, Tablo-2’de ön lisan mezunlarının, Tablo-3’te ise lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar, nitelik kodları ve kadro adet ve ünvanı ile birlikte belirtilmiştir.

Haberin Devamı

KPSS Tercih Sayıları ve Tercih Adımları Neler?

Adaylara 30 tercih yapma hakkı tanınacak ve tercihler ÖSYM aday işlemleri sekmesinden yapılacak. ÖSYM aday işlemleri sekmesine tıklandıktan sonra KPSS 2016/2 için tercih işlemlerine girilecek. Bu işlemler yapıldıktan sonra adaylar, kendilerine verilen 30 tercih hakkını nitelik kodlarına göre kullanabilecek. Adayların tercih işlemlerini yapmak için, tercih kılavuzunda açıklanan nitelik kodlarını inceleyerek tercih satırlarını doldurmalarını gerekiyor. Kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki aranan nitelik kodları dikkatle incelenmeli ve ona göre doldurulmalı.

KPSS Tercih Bilgi Sistemi Hakkında Duyuru

KPSS tercih tarihlerini ve değerlendirme açıklamalarını duyuran Devlet Personel Başkanlığı, tercih telaşıyla baş etmeye çalışan binlerce adayın gözünden kaçmaması amacıyla birkaç hatırlatma yaptı. KPSS ile girilebilecek kadro ve pozisyonlar ile ilgili detaylı bilgi içeren, tercih yapımında rehber olması amacıyla açılan KPSS Tercih Bilgi Sistemi programını adaylara hatırlatan kurum, hizmetin e-devlet hizmetleri arasında olduğunu belirtti. Resmi sitede hizmete açıldığı belirtilen KPSS Tercih Bilgi Sistemi programına tüm adayların göz atması bekleniyor. Kurumun ana sayfasında, sorgulama yapabilmek için nitelikler kısmını doldurup, il, ilçe, kurum, kadro ve pozisyon bilgilerini seçtikten sonra ara linkine tıklamak yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

KPSS Tercih İşlemleri İçin ÖSYM’den Yapılan Uyarılar ve Verilen Öneriler

Tercih yaparken, Tablo-1, Tablo-2 ve Tablo-3’te bulunan nitelik kodlarının dikkatle incelenmesini isteyen ÖSYM, kodların incelenip kişiye uygun olup olmadığına dikkat etmenin son derece önemli olduğunu yaptığı açıklamada bildirdi.

Açıklanan bir kadro ve pozisyona yerleştirilme koşulları birden fazla ise, pozisyonu tercih edecek olan adayların bu koşullardan en az birini karşılaması gerekiyor.

Tercihleri yapmadan önce, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘’Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar’’ başlığında anlatılan uyarıları dikkatle incelemeniz ve tercihlerinizi yaparken bu uyarılara göre yapmanız gerektiği, ÖSYM tarafından bildirildi.

Eğer koşullarını hiçbir şekilde karşılamadığınız bir pozisyona tercihleriniz arasında yer verirseniz, başvuracağınız kuruma herhangi bir şekilde atamanızın yapılmayacağı bildirildi. Bu nedenle tercih tarihleri bitmeden önce bütün tercihleri ve pozisyon koşullarını dikkatle incelemeniz gerekiyor.