Gündem Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri kimdir? Nedir?

Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri kimdir? Nedir?

14.01.2020 - 12:38 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda Libya Türklerinden bahsederek "Kuloğlu" terimini kullandı. Bu açıklama sonrası vatandaşlar "Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri kimdir?" sorusunu sormaya başladı.

Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri kimdir Nedir

Bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'da yaşayan Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri'nden bahsetti. Libya'da yaşanan olaylar sonrası orada yaşayan Türkler gündem olurken açıklamaların ardından aramalar hızlandı. Peki, Kuloğlu (Köroğlu) Türkleri kimdir?

Haberin Devamı

KULOĞLU TÜRKLERİ KİMDİR?

Libya Türklerine; Kouloughlis, Kuloğlu, Koloğlu deniyor.

LİBYA’DAKİ KÖROĞLU TÜRKLERİ

Sirte’de Trablus için hayati stratejik öneme haiz Mısrata şehrinin bulunduğunu aktaran Tarihdaş Milletler ve Topluluklar Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Baba, şunları anlattı: “Mısrata, Libya’da yaşayan 1 milyona yakın Köroğlu Türklerinin en yoğun olduğu bölgedir. Trablus’u savunan UMH’yi destekleyen askeri gücün yüzde 80’i de Mısratalı Köroğlu Türkleridir. Trablus’a güneyden saldıran Hafter’in bu şekilde büyük bir avantaj elde edeceği bildirilmektedir. Son günlerde çok tarihi bir hamle yaparak bu sefer önce masada kazanan Türkiye’nin sonra sahada kaybetmemesi için bir an evvel en uygun araçlarla Libya’da ki UMH’ye ivedilikle yardım etmesi gerekmektedir. Aksi halde yapılan anlaşmaların hükmü kalmayacaktır.”

Haberin Devamı

KATLİAM TEHLİKESİ ALTINDALAR

Baba, şöyle devam etti: “2011’de Diktatörlükten kurtulan ve Hürriyet ve Demokrasi için mücadele veren Libya halkı; Mısır, BAE ve Suudi Arabistan baskıcı ve totaliter rejimlerin ve arka planda Fransa, Rusya, ABD ve İsrail gibi emperyalist güçlerin desteklediği Hafter’in diktatörlüğüne karşı 100 yıl önce Anadolu’daki kardeşleri gibi bir istiklal mücadelesi vermekte. Bu sadece Libya’daki Müslümanların değil, otoriter ve totaliter rejimlerin emperyalistlerin güdümündeki yönetimlerin de korkulu rüyasıdır. Köroğlu Türkleri ve Arap ile Berberi kardeşleri büyük bir katliamla karşı karşıya kalabilir!”

AFRİKA’NIN SON OSMANLI’SI

Cemiyetleri hakkında da bilgi veren Ahmet Baba, şunları dile getirdi: “15 Kasım 2014 tarihinde Türk ve Köroğlu Aşireti’nin ileri gelenlerinin hâlâ gönlü bizimle olan torunlarını Ankara’ya davet ederek konferans düzenledik. Bunun nedeni tarih derslerinde bizlere hiç anlatılmayan Trablusgarp Cumhuriyeti’ni milletimize hatırlatmaktı. Afrika’da en son terk ettiğimiz Trablusgarp ile Gönül Coğrafyamızın bu nadide parçasındaki kardeşlerimizle ilişkilerimiz devam etmekte ve edecektir de inşallah.”