Gündem Kurabiye çeşitleri nelerdir?

Kurabiye çeşitleri nelerdir?

28.04.2018 - 12:24 | Son Güncellenme:

Kurabiye denilince akla birçok tarif gelmektedir. Elmalı kurabiye, un kurabiyesi, tuzlu kurabiye, kolay kurabiye, perişan kurabiye, çikolatalı kurabiye, hindistan cevizli kurabiye, tarçınlı kurabiye bunların arasında sayılabilir.

Kurabiye çeşitleri nelerdir

Her geçen gün yeni tarifler ve yöntemlerle bu kurabiye çeşitlerinin sayısı artmaktadır. Bu konuda, kişilerin damak tadı ve zevklerine göre seçim yapabilecekleri büyük bir seçenek kartelası mevcuttur. Kişi istek ve ihtiyaçlarını tartarak bu seçenekler arasından kolaylıkla bir seçim yapıp tarifini uygulayabilmektedir.

Haberin Devamı

Sofraların olmazsa olmazı kurabiyeler

Çayın yanında atıştırmalık bir şeyler gerektiğinde akla ilk gelen seçenekler arasında şüphesiz kurabiyeler gelmektedir. Kurabiye çeşitleri tuzlu olabileceği gibi tatlı da olabilmektedir. İçine eklenen maddeler kurabiyenin nasıl olacağını belirlemektedir. Kurabiyenin içine çikolata ekleyebileceğiniz gibi peynir, susam veya sadece tuz ekleyerek de kurabiye yapılabilir.

Ne tür kurabiyeler yapılabilir?

Kurabiye söz konusu olduğunda ham madde olarak akla un gelmektedir. Una eklenebilecek çeşitli malzemeler ile kurabiye hazırlanabilmektedir. Kişilerin yaratıcılığı ve el maharetleri ile var olan kurabiye tariflerine her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Bu konuda bir kısıtlama mevcut değildir. Kişiler damak zevklerini göz önünde bulundurarak buna uygun tarifler hazırlayıp beğendikleri tarifleri yaygınlaştırabilmektedirler.

Haberin Devamı

Kurabiye yapımında dikkat edilmesi gereken noktalar

Kurabiye pişirilirken ve kurabiyenin sunumunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bunları kabaca saymamız gerekirse;

Eğer kurabiye iyice kızarmadan fırından alınırsa hamur olarak kalabilmektedir. Bu hususta oldukça dikkatli olmak gerekmektedir.

Kurabiyenin yeterince kızarıp kızarmadığını kontrol etmek için kurabiyenin altına bakılmalıdır. Kurabiyenin altı en son kızarmaktadır. Altı yeterince kızarmadan alınan kurabiye de hamur kalmaktadır. Bu nedenle kurabiyenin sadece üstüne bakıp fırından almamak gerekir.

Kurabiye fırından tam pişmeden alınmayacağı gibi fırında gereğinden fazla da tutulmamalıdır. Bu durumda dikkatli olunmaz ise kurabiye kararıp sertleşecektir. Bu da yenilmeye elverişli olmayan bir duruma gelmesine neden olacaktır.

Şerbetli kurabiyelerde ise kurabiyenin şerbeti tam çektiğinden ve şerbetinin en doğru zamanda koyulduğundan emin olmak gerekmektedir.