Son dakika damak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan damak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan damak haber sayfamızda...
Bir ameliyathanede, bir film setinde! 'Muayeneye gelip replikleri söyleyen hastalarım var'
Çocukluğunda pilot olma hayali kuran ancak doktorluğu da isteyerek seçip işini severek yapan Prof. Dr. Okan Özkunt, lise yıllarında tanıştığı oyunculukla beyaz perdede de başarılarından söz ettiriyor. Son olarak 'Kolpaçino 4' filminde oynayan Özkunt, muayene esnasında filmden replikler söyleyen hastaları olduğunu dile getirerek yaşadıklarını anlattı.
2. Patiswiss vakası! Müşteriye ‘ucuz ve sıradan’ dediler
Şişli’de bulunan Hakim adlı yemek ve eğlence mekânının sosyal medya hesabından, mekân hakkında eleştiride bulunan bir müşteriye “Ucuz ve sıradan insanlar gelmesin” yanıtı verildi. Yanıt tepki çekince mekân, cevabı yazan kişinin işine son verildiğini açıklayıp özür diledi.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
Yunan adalarına Türk akını
Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatili Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Türkiye'nin lezzet mirası geleceğe nasıl taşınıyor?
1978 yılından beri Türkiye’de Türk mutfağının kendine özgü lezzetlerini korumak ve zenginleştirmek için çalışmaya devam eden Knorr köklü kültürümüzün ayrılmaz parçası olan geleneksel tarifleri, Anadolu mirasına yakışır şekilde sofralara taşınıyor.
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı!
7'den 70'e her damak zevkine hitap eden dondurma, sadece mutluluğu büyütmekle kalmıyor, Türkiye ekonomisinde 'hedefleri büyüten' gelişmelere de öncülük ediyor. 30 yılı aşkın süredir Konya ve Çorlu’daki fabrikalarında hizmet veren Algida, 2023 yılında Türkiye’nin 74 milyon dolar değerindeki dondurma ihracatının yüzde 80’inden fazlasını gerçekleştirerek bir rekora imza attı.
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş
Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
En kalitelisini hemen anlayın! Kahvenin tadı, kokusu, rengi kendini ele veriyor
Kahve milyonlarca bardak tüketilen, dünya çapında bir içecek. Kahve onlarca çeşidiyle her damak tadına da uymayı başarıyor. Peki en kalitelisini nasıl anlarsınız? Kahvenin tadından ve kokusundan kalitesini anlamak için bilmeniz gereken tüm detaylar haberimizde!
Hafızalardaki Antakya
Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
Türk avokadosu kilogramı 5 dolardan yok satıyor
Antalya'da sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Tahsin Yılmaz, hasadının en az olduğu dönemde tropikal meyvelerden 1 tır avokadoyu kilosu 5 dolardan Rusya pazarına gönderdi. Ürünün az olması nedeniyle talebe yetişemediklerini söyleyen Yılmaz, "Moskova’da en çok bizim avokadomuz tercih ediliyor, şuan ürün yetiştiremiyoruz, mal yok" dedi.
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
Damak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.