Damak

Damak

Son dakika damak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan damak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan damak haber sayfamızda...

Damak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.154 damak haberi bulunmuştur.
Kahve köpüksüz oluyorsa böyle pişirin! Bol köpüklü Türk kahvesi tekniği
Kahve köpüksüz oluyorsa böyle pişirin! Bol köpüklü Türk kahvesi tekniği Türk kahvesi geleneksel lezzetlerimizin başında geliyor. Bol köpüklüsünden Türk kahvesi pişirmek istiyorsanız bu püf noktalara dikkat edin.
16.05.2024 Püf Noktası
Bir ameliyathanede, bir film setinde! 'Muayeneye gelip replikleri söyleyen hastalarım var'
Bir ameliyathanede, bir film setinde! 'Muayeneye gelip replikleri söyleyen hastalarım var' Çocukluğunda pilot olma hayali kuran ancak doktorluğu da isteyerek seçip işini severek yapan Prof. Dr. Okan Özkunt, lise yıllarında tanıştığı oyunculukla beyaz perdede de başarılarından söz ettiriyor. Son olarak 'Kolpaçino 4' filminde oynayan Özkunt, muayene esnasında filmden replikler söyleyen hastaları olduğunu dile getirerek yaşadıklarını anlattı.
12.05.2024 Yaşam
2. Patiswiss vakası! Müşteriye ‘ucuz ve sıradan’ dediler
2. Patiswiss vakası! Müşteriye ‘ucuz ve sıradan’ dediler Şişli’de bulunan Hakim adlı yemek ve eğlence mekânının sosyal medya hesabından, mekân hakkında eleştiride bulunan bir müşteriye “Ucuz ve sıradan insanlar gelmesin” yanıtı verildi. Yanıt tepki çekince mekân, cevabı yazan kişinin işine son verildiğini açıklayıp özür diledi.
9.05.2024 Gündem
Çay demlerken gözden kaçan hata! Demlerken acımasına neden oluyor
Çay demlerken gözden kaçan hata! Demlerken acımasına neden oluyor Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen çay acı olduğunda kimse içmek istemez. Demlik demlik tükettiğiniz çayınız acı oluyorsa bu yöntemi deneyin.
6.05.2024 Püf Noktası
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı! 'İstanbul'da ilk projemizde hayata geçirmiş olacağız'
Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı! 'İstanbul'da ilk projemizde hayata geçirmiş olacağız' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nın Türkiye finali İstanbul'da yapıldı.
4.05.2024 Gündem
Köylüler salçayı böyle yapıyor, salça küflenmiyor! İşin sırrı meğer buymuş
Köylüler salçayı böyle yapıyor, salça küflenmiyor! İşin sırrı meğer buymuş Yemeklerin olmazsa olmazı salça taze domatesten yapıldığında lezzeti ikiye katlanıyor. Ancak salçayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle köylülerin bu yöntemi salçanın küflenmesini engelliyor.
2.05.2024 Püf Noktası
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Haberler
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
21.04.2024 Gündem
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
20.04.2024 Yaşam
Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildi
Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildi Diyarbakır’ın coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satılan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.
13.04.2024 Gündem
KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ VE PÜF NOKTALARI: Ev Baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır lezzetiyle damak çatlatan baklava tarifi ile misafirlerinizi mest edin!
KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ VE PÜF NOKTALARI: Ev Baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır lezzetiyle damak çatlatan baklava tarifi ile misafirlerinizi mest edin! Ramazan Bayramı için hazırlıklar başladı. Bayram sofralarının vazgeçilmezler lezzetlerinden biri olan Baklava'yı evinde yapmak isteyenler Baklava'nın püf noktaları, tarifi ve malzemelerine ilişkin bilgileri araştırmaya koyuldu. Peki Ev Baklavası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
9.04.2024 Bilgi Rehberi
Yunan adalarına Türk akını
Yunan adalarına Türk akını Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatili Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
8.04.2024 Ekonomi
Türkiye'nin lezzet mirası geleceğe nasıl taşınıyor?
Türkiye'nin lezzet mirası geleceğe nasıl taşınıyor? 1978 yılından beri Türkiye’de Türk mutfağının kendine özgü lezzetlerini korumak ve zenginleştirmek için çalışmaya devam eden Knorr köklü kültürümüzün ayrılmaz parçası olan geleneksel tarifleri, Anadolu mirasına yakışır şekilde sofralara taşınıyor.
2.04.2024 Advertorial
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.
15.03.2024 Yemek
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma amazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
Oruçluyken diş tedavisi yapılır mı? Diş tedavisi orucu etkiler mi?
Oruçluyken diş tedavisi yapılır mı? Diş tedavisi orucu etkiler mi? Diş sorunları çekenler tedavi yaptırmak için sahuru beklemek zorunda değiller
11.03.2024 Ramazan'da Sağlık
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı!
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı! 7'den 70'e her damak zevkine hitap eden dondurma, sadece mutluluğu büyütmekle kalmıyor, Türkiye ekonomisinde 'hedefleri büyüten' gelişmelere de öncülük ediyor. 30 yılı aşkın süredir Konya ve Çorlu’daki fabrikalarında hizmet veren Algida, 2023 yılında Türkiye’nin 74 milyon dolar değerindeki dondurma ihracatının yüzde 80’inden fazlasını gerçekleştirerek bir rekora imza attı.
5.03.2024 Advertorial
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş
Barbunyaya lezzet katan tüyo! Lokantacıların sırrı buymuş Bakliyat yemeklerinin arasında en sevilen lezzetlerinden birisi barbunya. Pek çok şekilde tüketilebilen bu bakliyat en çok zeytinyağlı tercih ediliyor. Ancak bu yemeği yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Lokantalarda bayılarak yediğimiz zeytinyağlı barbunya yemeğine lezzet katan sırrı sizin için paylaştık.
20.02.2024 Yemek
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
19.02.2024 Yemek
En kalitelisini hemen anlayın! Kahvenin tadı, kokusu, rengi kendini ele veriyor
En kalitelisini hemen anlayın! Kahvenin tadı, kokusu, rengi kendini ele veriyor Kahve milyonlarca bardak tüketilen, dünya çapında bir içecek. Kahve onlarca çeşidiyle her damak tadına da uymayı başarıyor. Peki en kalitelisini nasıl anlarsınız? Kahvenin tadından ve kokusundan kalitesini anlamak için bilmeniz gereken tüm detaylar haberimizde!
19.02.2024 Püf Noktası
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
Türk avokadosu kilogramı 5 dolardan yok satıyor
Türk avokadosu kilogramı 5 dolardan yok satıyor Antalya'da sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Tahsin Yılmaz, hasadının en az olduğu dönemde tropikal meyvelerden 1 tır avokadoyu kilosu 5 dolardan Rusya pazarına gönderdi. Ürünün az olması nedeniyle talebe yetişemediklerini söyleyen Yılmaz, "Moskova’da en çok bizim avokadomuz tercih ediliyor, şuan ürün yetiştiremiyoruz, mal yok" dedi.
17.02.2024 Ekonomi
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı! Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
15.02.2024 Yemek
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor
20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor Ana yemeklerin gözdesi olan et soteyi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de etin lokum gibi olması. Usta aşçılara göre etin yumuşacık olmasını ve ağızda dağılmasını sağlamak mümkün. 20 yıllık usta aşçı lokum gibi etin sırrını paylaştı.
29.01.2024 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Damak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.