Gündem LGS sınavı saat kaçta? MEB LGS sınav giriş yeri sorgulama

LGS sınavı saat kaçta? MEB LGS sınav giriş yeri sorgulama

31.05.2019 - 21:39 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın gerçekleştirilecek. Binlerce öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren LGS sınavı için adayların sınava girecekleri sınav salonlarına atama işlemleri tamamlandı. Ortaöğretim'den Lise eğitimine geçecek olan binlerce aday hayalini kurdukları Lise'de eğitim alabilmek için ter dökecek. Peki LGS sınavı yarın saat kaçta başlayacak?

LGS sınavı saat kaçta MEB LGS sınav giriş yeri sorgulama

LGS sınavı için geri sayım sürüyor. Ortaöğretim'den lise eğitimine geçecek olan binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren Liselere Geçiş Sınavı yarın gerçekleştirilecek. Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen binlerce aday sınavda ter dökecek. Türkiye genelinde bin 531 liseye sınavla öğrenci yerleştirilecek. MEB liseler için açıkladığı kontenjanı 139 bin 660 olarak açıkladı. Peki LGS sınavı yarın saat kaçta gerçekleştirilecek?

Haberin Devamı

LGS SINAVI YARIN SAAT KAÇTA?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak.

Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TKLAYINIZ

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018'de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Haberin Devamı

İstanbul'da LGS'ye girecek öğrenciler dikkat! Yarın ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki tüm toplu taşıma araçları, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınava girecek öğrencilere, ücretsiz hizmet verecek.