Gündem Yemin tamam, sıra Kabine'de! Erdoğan yeni Kabine'yi Çankaya Köşkü'nde açıklayacak

Yemin tamam, sıra Kabine'de! Erdoğan yeni Kabine'yi Çankaya Köşkü'nde açıklayacak

03.06.2023 - 14:28 | Son Güncellenme:

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028 yılına kadar sürdüreceği görevi resmen başladı.

İlk tören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce mazbatasını Meclis'in geçici başkanı sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli'den aldı, ardından Genel Kurul'da yemin etti. 

Haberin Devamı

Erdoğan buradaki yemin töreninin ardından Anıtkabir'e gitti. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ay yıldızlı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bir diğer tören ise 2018 yılında olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de tebrikleri kabul etti. Beştepe'deki programa 21 devlet ve hükümet başkanı olmak üzere toplamda 78 temsilci katıldı.

YENİ KABİNE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni'nde konuşan Erdoğan, yeni Kabine'yi bu akşam açıklayacağını vurguladı, salı günü ise ilk toplantının yapılacağını belirtti.


ERDOĞAN TÖREN SALONUNDA


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni düzenleniyor

'GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ'


Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi A Kapısı'na varışta Erdoğan'ın konvoyuna Atlı Tören Birliği eşlik etti.

Haberin Devamı
HATIRA PARA BASILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreni nedeniyle ilk kez hatıra para basıldı. Fotoğraf ilk kez CNN Türk ekranlarında paylaşıldı.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI


Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan şunları söyledi; Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında sühunet ile neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM’de görev yapacak 28'inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranı ile yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip millerimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin de güven oyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12’nci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin, ruhun şad olsun.

ERDOĞAN ANITKABİR'DE


Meclis'teki mazbata töreni ve yeminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e geldi. Atatürk’ün mozolesine üzerinde ay yıldız bulunan çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu.

Haberin Devamı
ERDOĞAN, MECLİS'TEN AYRILDI


Mazbatasını alan ve yeminini eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'ten ayrılarak Anıtkabir'e gitti.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI


Erdoğan yeminini ettikten sonra başta AK Parti'li ve MHP'li sıralar olmak üzere Meclis'te dakikalarca ayakta alkışlandı.


CHP VE HDP'LİLER AYAĞA KALKMADI

TBMM'de ayakta alkışlanan Erdoğan'ı CHP ve HDP'li vekillerin sıralarında oturarak takip etmeleri dikkat çekti.

Yemin töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

ERDOĞAN YEMİN ETTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını aldıktan sonra TBMM kürsüsünde yeminini gerçekleştirdi.

Erdoğan şu yemini yaptı; "Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Haberin Devamı
ERDOĞAN MAZBATASINI ALDI


Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mazbatasını takdim etti.


BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA


Meclis'in geçici başkanı Devlet Bahçeli mazbata töreni TBMM Genel Kurulu'na açıklama yaptı. Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı seçildiğine dair YSK tarafından düzenlenen tutanak takdim edilecek ve ant içme töreni yapılacaktır.' ifadelerini kullandı.

TÖRENİ LOCADAN TAKİP ETTİLER

Töreni Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Erdoğan Albayrak, Selçuk Bayraktar ve torunları da locadan izledi.

Haberin Devamı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DE


Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için Meclis'e ulaştı. Erdoğan'ı Meclis girişinde Bahçeli karşıladı.


 

VATANDAŞLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden motosikletli polis ekiplerinin konvoyu eşliğinde TBMM'ye hareket etti. Yağmur yağışı altında ilerleyen Erdoğan'ın içinde bulunduğu makam aracına TBMM girişinde vatandaşlar karanfil attı.

ERDOĞAN YOLA ÇIKTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için TBMM'ye hareket etti.

Haberin Devamı