Gündem MHP Genel Başkanı Bahçeli'den yerel seçimlerle ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den yerel seçimlerle ilgili açıklama

11.12.2023 - 18:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin, AK Parti ve MHP'li kurmayların yer aldığı komisyonunun çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerine katıldı. Kuliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, bütçe görüşmelerinin nasıl geçtiğine ilişkin soruya, "Sakin" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, bir basın mensubunun, 'Yerel secim çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşmeniz olacak mı?' sorusuna da, "Bu aşamada yok. Yerel seçim komisyonu çalışmaları devam ediyor. Sonuçlanmaya yakın hale geliyor. Ondan sonra olabilir ancak" yanıtını verdi.

 

DEVLET BAHÇELİ: BUNLAR KEÇEYİ SUYA ATMIŞLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HEDEP’lilerin Genel Kurul’da Kürtçe ifadelerine ilişkin, "Konunun gittikçe yaygınlaştığı AYM tavrı sebebiyle de bir çok kesimin şımardığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kabul görmedi ama onlar keçeyi suya atmışlar" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Bütçe görüşmeleri devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Meclis'te HEDEP'li vekillerin Kürtçe konuşmaları soruldu. Bahçeli, bütçe görüşmelerinin yapıldığı günde Kürtçe ifade etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bazıları bunu hoşgörülebilir ama AYM Başkanı ve değerli üyelerinden buradaki konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerine bu konularda daha dikkatli sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Konunun gittikçe yaygınlaştığı AYM tavrı sebebiyle de bir çok kesimin şımardığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kübul görmedi ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı'nın Kürtçe sözleri dinledikten sonra Türkçeye tercüme edin cümlesi ise AYM Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle şey olamaz" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bütçe konuşması için, "Performansı gayet iyiydi. Hem heyecanlı hem hazırlıklı gelmiş hem de kitlesine moral veriyor. Tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.