Gündem MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır?

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır?

25.10.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevu almak çok basit hale geldi. Bu işlemi nasıl kullanacağınızı bilmiyor musunuz? O halde haberimizi detaylıca inceleyiniz.

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak artık bir çok kurum ve kuruluşun işlemlerini online olarak yapabiliyoruz. Birçok devlet kurumu da artık internetten faydalanıyor. Devlet bu şekilde vatandaşa daha etkin ve hızlı hizmet sunmaktır. En hızlı hizmet sunma şekli, internet üzerinden yapılan hizmettir. Bu düşünce ile hizmete sunulan devlet uygulamalarının sayısı ise artık oldukça çoktur. Bu alanda hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sağlık Bakanlığıdır. Sağlık Bakanlığı internet üzerinden uygulamaya koyduğu MHRS sistemi ile vatandaşların hastanede sıra bekleme çabasından kurtarıyor. Eğer sizde MHRS sisteminden yararlanmak yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek MHRS sistemini kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

MHRS Hastane Randevu Sistemini nasıl Kullanabiliriz?

İlk MHRS hastane randevu sistemini giriş yapınız. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfada yer alan randevu al yazan seçeneğe tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra eğer ki üye değilseniz üye ol butonuna tıklayınız. Üyelik esnasında sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde yazınız ve ardından şifrenizi oluşturunuz. Üyelik işlemini tamamladıysanız randevu alma alanına geri dönünüz. Sizden ilk olarak TC kimlik numaranız istenecektir. TC kimlik numaranızı ilgili alana yazınız. Eğer kendinize değil bir başkasına randevu alacaksanız randevu almak istediğiniz kişinin TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz şifreyi giriniz ve giriş butonuna tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan bölümden ilk olarak hangi hastanede tedavi olmak istiyorsanız onu seçiniz. Hastaneyi belirledikten sonra yapmanız gereken bir diğer şey ise hangi poliklinikte tedavi olmak istediğinizdir. Seçenekler arasından tedavi olmak istediğiniz polikliniği seçiniz. Eğer ki aradığınız poliklinik yok ise o hastane de o bölüm yok demektir. Daha sonra polikliniğinizi seçtikten sonra gitmek istediğiniz doktoru seçeneklerr arasından seçiniz. Bu işlemden sonra seçtiğiniz doktorun uygun olduğu saat ve tarih yazacaktır. Buradan size de uygun lan tarih ve saat seçiminizi yapınız ve ardından randevuyu kaydet butonuna tıklayınız. Eğer randevu saatinize herhangi bir sebepten dolayı gidemeyecek olursanız yine aynı sistem üzerinden randevu işlemini iptal edebilirsiniz. İptal işlemi için sisteme giriş yapınız daha sonra ise açılacak olan sayfadan randevularım alanına geliniz. Burada almış olduğunuz randevular gözükecektir. Son almış olduğunuz randevu üstte gözükecektir. Buradan randevu iptal butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Randevunuza 3 kez üst üste gitmediğiniz de artık randevu sisteminden yararlanamayacağınız için gidemeyeceğiniz randevuları iptal ettirmek sizin yararınıza olacaktır.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sisteminin diğer bir kullanım şekli ise, ALO 182 numaralı telefonu arayarak randevu almaktır. ALO 182 den randevu almak için ilk olarak 182 numarasını cihazınızdan çeviriniz. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sekreter sizden ilk olarak muayene olmak isteyen hastanın TC kimlik numarasını isteyecektir. Sekretere TC kimlik numaranızı ya da başkasının adına randevu alıyorsanız onun TC kimlik numarasını verdikten sonra sekreter sizden hangi hastane, poliklinik ve doktordan hangi gün ve saatte randevu almak istediğinizi soracaktır. Sekretere bun bilgileri verdikten sonra randevunuzu almış olacaksınız..

Yazarlar