Gündem ‘Milleti soğan ekmek yiyemez hale getirdi’

‘Milleti soğan ekmek yiyemez hale getirdi’

04.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirdikleri MYK’da, seçim ve sandık güvenliğini sağlamak amacıyla, izlenecek yol haritasının gözden geçirildiğini söyledi.

‘Milleti soğan ekmek yiyemez hale getirdi’

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Öztrak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

NE HIRSIZ VAR NE İHBARI: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı. Saray şimdi dört koldan bu saldırıyı, sıradan bir adli vaka gibi göstermeye çalışıyor. Sıkılan mermileri, ‘hırsız kovalamacası’ diye, yutturmaya uğraşıyor. Ama ortada ne hırsız var, ne de iddia ettikleri saatte bir hırsızlık ihbarı.

HEDEFLERİ TUTTURAMADI: Erdoğan alayiş valayiş açıkladığı, durmadan övündüğü, 2023 hedeflerinden hiçbirini tutturamadı. Vaatlerini yerine getiremedi. Şimdi çıkmış ‘sözlerini tutmaktan’ bahsediyor. Ucube şahsım rejimi beş yılda, asgari ücretlinin sofrasından; 13 kilo peyniri, 629 yumurtayı, 21 kilo tavuk etini, 28 kilo pirinci, 41 kilo toz şekeri, kaptı götürdü. Milletimiz, bunlar işbaşına geldiğinde, bir çeyrek altın aldığı paraya, bugün bir kilo soğan alamıyor. ‘Soğan ekmek yeriz, Reisimizi yedirmeyiz’ diyenlere soruyoruz; Ankara’da bir ramazan pidesi 18 lira, bir kilo soğan olmuş 25- 30 lira. Reisleri, milleti soğan ekmek yiyemez hale getirdi.

Haberin Devamı

SANDIKTA DÜŞECEK: Kimse merak etmesin. Erdoğan sandıkta düşüp, biz işbaşına geldiğimizde, ne Mekke’nin, ne de Kudüs’ün düşmesine izin veririz. Ama Erdoğan düşüp, biz gelince ülkede yolsuzluk düşer.

SECCADE YANITI: (Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde çekilmiş fotoğrafı) Sayın Genel Başkanımız yaşanan olay nedeniyle samimi üzüntüsünü de ifade etti. Bugün bu ülkede kıymanın kilosu 300 lirayı aşmış. Ramazan pidesi 18 lira olmuş. Yolsuzluk, yoksulluk arşa çıkmış, zam, zulüm almış yürümüş. Kul hakkı çatır çatır yenmiş. Bunlara cevap veren yok. İnsanın aklına ister istemez şu dizeler geliyor; ‘Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, Hazine soyulurken aldırmıyor yüzsüzler’.

PM’Yİ ADRES GÖSTERDİ: (Adaylık için eğilim yoklamasının yapılmamasına eleştiriler) YSK’nın seçim takvimi belli. Bu takvim çerçevesinde en hızlı en isabetli en çok oy alacak listeleri belirlemek için Parti Meclisimizin verdiği yetki çerçevesinde hareket ediyoruz.

Yazarlar