Gündem NASA’dan bir Türk ‘geleceğim’ dedi

NASA’dan bir Türk ‘geleceğim’ dedi

29.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’nı Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi haline getirme sözünü hatırlatan Kılıçaroğlu, “NASA’da çalışan bir Türk telefon etti. ‘Eğer siz bunu yaparsanız ben de NASA’dan ayrılacağım ve geleceğim, çalışacağım’ dedi” ifadelerini kullandı.

NASA’dan bir Türk ‘geleceğim’ dedi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kocaeli’de İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞEHİT AİLELERİNE ÖTV’SİZ ARAÇ: Şehit ailelerine ÖTV’siz araç. Onlara da sözüm var. ÖTV almayacağız ve dolayısıyla o aileler de sosyal devletin faydasını görmüş olacaklar. Araç muayene istasyonlarına gidiyor musunuz? Dünyanın zammını yaptılar. Allah aşkına özelleştirdiler, bu hale getirdiler. Onu da alacağım hiç merak etmeyin. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğim.

BİZİM HAYALLERİMİZE YETİŞEMEZLER: Bir sözüm var bu millete. Atatürk Havalimanı’nı ne hale getirdiler. Atatürk Havalimanı’nı, Atatürk Uzay Çalışmaları Merkezi haline getireceğiz. Amerika’da çalışan iki Türk’ümüz var. İki Türk. Uzay sanayi konusunda Elon Musk’tan sonra en büyük firma. Bunlarla oturdum, konuştum. ‘Siz Türkiye’de uzay sanayinin gelişmesi için kuracağımız merkezde gelip burada yardım yapabilir misiniz?’ Söz verdiler ‘açacağız’ diye. Bunu ifade ettim. Arkadan bugün NASA’da çalışan bir Türk yine telefon etti. ‘Eğer siz bunu yaparsanız ben de NASA’dan ayrılacağım ve geleceğim, çalışacağım’ dedi. Bizim hayallerimize onlar yetişemezler. Dediğim gibi her şeyi yapacağız ama bunları devlet yapacak.

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİİ MİLLİ MESELEDİR: Diyorlar ya gelirlerse İHA’ları, SİHA’ları yok edecekler... Niye yok edeyim? Akıl var mantık var. Kim daha çok çalışırsa her türlü desteği vereceğiz. Savunma sanayii milli meseledir. Parti meselesi değildir. Terör, bir insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin aklı başında olan herkes teröre karşı onurlu duruşunu göstermek zorundadır. Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Onun dışında kimsenin kimliği ile uğraşmayız. Hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmaz.

‘Savaşa gidiyormuş gibi seçime gidiyoruz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Benim yaşımdakiler bilir, seçim bir bayramdır. Gençler çok şanssızsınız. Seçmen velinimettir diyen siyasetçilerin, bizleri ikna etmek için gayret sarf ettikleri, rekabeti hizmet üzerinden yaptıkları, seçmenin karşısında topuk selamı verdikleri seçimlerden sanki Allah Allah diyerek düşmana, savaşa gidiyormuş gibi konuşmaların olduğu bir seçime gidiyoruz. 14 Mayıs’ta birinci oy Sayın Kılıçdaroğlu’na, tabii ben kendi partime de oy isteyeceğim. CHP’liler beni affedin. Sizlerden de birer tanecik isteyeyim bari. Her evden bir tanecik alabilir miyim? Söz mü?” dedi.

Haberin Devamı

‘Fındığın kilosu 4 doların altına düşmeyecek’

Kılıçdaroğlu, dün İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte Giresun’da Atatürk Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Bir pankart var. ‘Fındığın umudu Kılıçdaroğlu’ diye yazıyor. Dedim ki; sen her şeyi dolara bağladın, köprüye geçiş dolar, bilmem ne alıyorsun dolar. O zaman bu fındığı da dolar yapalım. Kilosu 4 dolar. 4 dolar yaparsın, sabit fiyat olur. Dolayısıyla üretici her yıl ne kadar kazanacağını ne kadar üreteceğini bilir. Sözüm söz Bay Kemal’in sözü; bu fındık 4 doların altına asla düşmeyecek” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler. Yok terör, yok şöyle, yok şu örgüt, yok şunu yaptı, yok Kılıçdaroğlu şöyle, yok masanın altı, yok masanın üstü. Ne derseniz deyin, yüreğiniz ne kadar açıksa beni öyle bilin. Terör, bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin, teröre karşı durmayan zaten insan değildir” ifadelerini kullandı. l DHA