Gündem Öğretmen adaylarının gözü Kabine’de olacak

Öğretmen adaylarının gözü Kabine’de olacak

06.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Son toplantısını 16 Nisan’da yapan Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak.

İç ve dış politika gündeminde yer alan konu başlıklarının masaya yatırılacağı toplantıda, 2024 yılında atanacak öğretmen sayısı belli olacak.

Haberin Devamı

Toplantının ardından öğretmen atamalarıyla ilgili kararı Millete Sesleniş konuşmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Toplantıda ekonomideki son gelişmeler de ele alınacak, kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik çalışmalar, enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin adımlar gözden geçirilecek. Terörle mücadelede son durumun değerlendirileceği toplantıda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in sınır ötesinde yürütülen operasyonlar hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

DIŞ POLİTİKADA GÜNDEM İSRAİL

Kabine’de ayrıca dış politika gündemi kapsamında Gazze’de ateşkes için yürütülen diplomatik girişimler ve İsrail’e yönelik yaptırımlar değerlendirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın 15 Mayıs’ta kamuoyuna duyurulacağını açıkladığı Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nın da toplantısında görüşüleceği ifade ediliyor.