Gündem ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu taslak olarak görüşülsün’

‘Öğretmenlik Meslek Kanunu taslak olarak görüşülsün’

14.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in önceki gün bütçe görüşmelerinde 2022’de 3 bin anaokulunu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete açacaklarını, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bu ay içerisinde TBMM’ye getireceklerini belirtmesi üzerine sendikalar bu konularla ilgili önerilerde bulundu.

‘Öğretmenlik Meslek Kanunu taslak olarak görüşülsün’

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yaptığı açıklamada öğretmenlerin ve paydaşların içeriğini bilmediği bir tasarının TBMM’ye gelmemesi gerektiğini belirterek, “Öğretmenlerle ilgili kanun çıkacak ama kanunun detaylarından paydaşların, öğretmenlerin haberi yok! En temel öncelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki haklarımızın korunarak ve genişletilerek yer almasını istediğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı bir an önce tüm paydaşların görüşlerine açılmalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da “Sayın Mahmut Özer’in ‘2022 yılı sonuna kadar 40 bin ana sınıfını hizmete alacağız’ ifadesini, ‘40 bin okul öncesi öğretmeni atayacağız’ şeklinde mi okumak lazım? Bilmem kaç saatlik kurslarla ücretli öğretmen atayacak ya da başka kurumlardan hizmet satın alacak halimiz yok ya!” dedi.