Gündem Okul bahçesinde öğrenci taradılar

Okul bahçesinde öğrenci taradılar

22.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Köyünde çobanlık yapan Aslan Akkaya, polis olmak için 20 gün önce Bitlis’e gelmişti. Dün sabah teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü

Okul bahçesinde öğrenci taradılar

Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu’na teröristler tarafından açılan ateş sonucu polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1’i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Saldırı, dün saat 09.10 sıralarında Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan TOKİ Konutlar içerisinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu’na düzenlendi.

30 saniye sürdü
Kimliği belirlenemeyen 4 kişi, okul bahçesinde sabah içtimasında bulunan öğrencilere, bahçe duvarını siper alarak, uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya koruma memurlarının anında karşılık vermesi üzerine, saldırganlar geldikleri araca binerek, Rahva Üçyol kavşağı istikametine kaçtı. Valilikte yapılan açıklama göre, 30 saniye süren saldırı sonucu, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi nüfusuna kayıtlı Aslan Akkaya’nın (20) şehit oldu, öğrenciler Emre Bayram (20), Erdem Kızılışık (18), Cuma Ali Özkul (22), Vedat Altun (21), Abdullah Güneş (19) ve Muktalip Kurt’un (19) da yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Emre Bayram’ın Bitlis Devlet Hastanesinde ameliyata alındığı kaydedildi. Saldırıda kullanılan araç ise Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı, Yukarı Kolbaşı köyü kırsalında terk edilmiş halde bulundu. Kaçan örgüt mensuplarının yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Bu arada, saldırıda şehit olan polis adayı Aslan Akkaya için okulun bahçesinde tören düzenledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, törende yaptığı konuşmada “Terör örgütünün bu ülkeyi bölmek gibi iğrenç bir politika sergileyerek gerçekleştirdiği bu saldırılar, bizi milletçe sadece daha çok birbirimize bağlamaktadır” dedi. Konuşmaların ardından Şehit Akkaya’nın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde bekletilen helikoptere alınarak memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gönderildi.

Polis olup geleceğim
Aslan Akkaya’nın baba ocağına da ateş düştü. Şehit babası Mustafa Akkaya ile annesi Güllü Akkaya, haberi öğrenince sinir krizleri geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği anne Akkaya,
“Benim oğlum polis olup gelecekti. Ağabeyleri onu okutacaktı. Benim oğlumu geri verin, aslanımı geri verin” diye ağıtlar yaktı.
Ailesiyle vedalaşarak, “Ben polis olup döneceğim” diyerek Bitlis Polis Meslek Yüksekokuluna 20 gün önce gittiği ifade edilen Akkaya’nın arkadaşları tarafından çok sevilen biri olduğu, kısa bir süre önce aradığı bir arkadaşına ise “Ben burada çok rahatım. Bu hafta sonu çarşı iznine çıkacaktık. Fakat malum olaylardan dolayı çarşı izinleri kaldırıldı” dediği öğrenildi.