Gündem ‘Okulu terk edenler için takip sistemi kurduk’

‘Okulu terk edenler için takip sistemi kurduk’

12.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Genel Kurul’da bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine konuştu.

‘Okulu terk edenler için takip sistemi kurduk’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Özer, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

OKULLAŞMA ORANI: Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitim kademelerinin tümünde okullaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında resmî ve özel toplam 71.818 okulumuzda 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve 19 milyon 100 bin öğrencimizle eğitim ve öğretime devam ediyoruz.

DEVAMSIZLIĞA TAKİP: Son bir yılda özellikle ortaöğretimde devamsızlık ve terk oranlarının azaltılmasına odaklandık. 2023 yılında ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 100’e ulaştırmak için çok kapsamlı bir projeyi devreye aldık. Bu kapsamda, 2023 yılında tüm eğitim kademelerinde okul terk riski taşıyan öğrencilerimizin tespitine yönelik erken uyarı ve kayıt dışı öğrenci çağ nüfusu içinde takip sistemi kurduk.

Haberin Devamı

10 BİN OKUL PROJESİ: 2023 yılında ortaöğretimde 10 Bin Okul Projesi’ni başlatarak okullar arası imkân farklılıklarını azaltmayı hedefleyen projemizle destek verdiğimiz ortaöğretim kurumlarının sayısını daha da artıracağız.

ÖĞRETMENLER SİZE DERS VERDİ: Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ilgili siz kendi “echo chamber”larınızda yaşamaya devam ediyorsunuz, yankı odalarında yaşamaya devam ediyorsunuz. Tüm müdahalelere rağmen, siyasi liderlerin boykot çağrısına rağmen yüzde 99,74 öğretmen sınava girmiştir. Ve öğretmen bir kez daha size ders vermiştir.