Gündem Öncelik depremin yaralarını sarmak

Öncelik depremin yaralarını sarmak

27.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nın koltuk ve makam pazarlıkları şeklinde değil, temel ilkeler zemininde anlaşma ve hedeflere birlikte yürüme üzerine inşa edildiği belirtilen protokolde, ayrıca beş yıl içinde yeni anayasa hedefi vurgulandı.

Öncelik depremin yaralarını sarmak

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın önceki gün imzalayarak Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği Cumhur İttifakı Protokolü ortaya çıktı. İttifakın 14 Mayıs seçimlerine girerken önceliğinin depremin yaralarını sarmak ve yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamak olduğuna işaret edilen protokolde, gelecek beş yıl içinde yeni bir anayasa yapımının hedeflendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Protokolde şunlar kaydedildi:

TARİHİ ADIMLAR ATILDI: Cumhur İttifakı birlikteliğinde TBMM’nin 27. Dönemi’nde ülkemize ve milletimize önemli hizmetler yapılmış, küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen Türkiye birçok bakımdan pozitif yönlü ayrışan ülkelerden birisi olmuştur. Cumhur İttifakı birlikteliğinde, yılların beklentisi olan Ayasofya Camii’nin ibadete açılması, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması, Kıbrıs’ta kapalı Maraş’ın açılması gibi tarihi nitelikli adımlar atılmıştır.

DOĞAL GAZ GELMEK ÜZERE: Türkiye’nin zenginliğine önemli katkı sağlayacak büyük ölçekli ulaştırma ve enerji projeleri gerçekleştirilmiş, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz milletimizle buluşturulmak üzeredir. Kovid-19 salgınıyla dünyanın gıpta ettiği bir mücadele yürütülmüş, Türkiye diplomasinin merkezi olmuş, savunma sanayinde ve terörle mücadelede destan yazılmıştır.

Haberin Devamı

KONUTLARIN YAPIMINA BAŞLANDI: Devletimiz tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren bölgededir. Tüm ihtiyaçlar karşılanmaktadır. En önemli ihtiyaç olan kalıcı konutların yapımına hemen başlanmış ve bir yıl içinde de hak sahiplerine teslim edilecektir. Cumhur İttifakı olarak bu seçime girerken önceliğimiz depremin yaralarını sarmak, yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamaktır.

ATATÜRK’E ATIF: Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milleti’ni ilelebet yaşatma iradesidir.

TARİHİ BİR BİRLİKTELİK: Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir... Bu ittifak, koltuk ve makam pazarlıkları ya da paylaşımları şeklinde değil, temel ilkeler zemininde anlaşma ve hedeflere birlikte yürüme üzerine inşa edilmiştir.

‘HEDEF YENİ BİR ANAYASA YAPMAK’

Cumhur İttifakı; Türkiye’nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla güçlü ve istikrarlı bir parlamento yapısının oluşturulması, gelecek beş yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başta yeni bir anayasa yapımı olmak üzere bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemekte, Türkiye’nin yükselişini sürdürerek küresel güç ve ‘lider ülke’ olmasını esas almaktadır... İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta milletimiz tercihini, Türkiye’nin yükselişi için başlatılan atılımların devamından, insan merkezli politikalardan, ülkemizi küresel güç haline getirme ve yüzyılı ‘Türkiye Yüzyılı’ yapmak iradesinden yana kullanacaktır... Milletimizin sağduyusuna inanıyor, ferasetine güveniyoruz.

Haberin Devamı

Öncelik depremin yaralarını sarmak
BAYKAR’a ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Erdoğan, BAYKAR tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı KIZILELMA önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Öncelik depremin yaralarını sarmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’de depremzedelerle iftar yaptı.

‘KRİTİK BİR TERCİHİN ARİFESİNDEYİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerimiz, vizyonlarımız, hedeflerimiz için kritik bir tercihin arifesindeyiz. Bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmayan milletimizin bu defa da desteğiyle yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Büyükçekmece Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurdunda konaklayan depremzedelerle iftar yaptı. İftar sonrası konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Deprem gününden sonra geçen yaklaşık bir buçuk ayda arama kurtarma çalışmalarını tamamladığımız acil yardım dağıtımlarını düzene soktuğumuz, enkazları süratle kaldırdığımız, geçici barınma merkezlerini oluşturmayı sürdürdüğümüz kalıcı konutların inşasına başladığımız, özetle yaraları hızla sarmaya başladığımız bir süreç yaşadık. Ülkemizin 11 ilinde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamak kolay değildir. Devletimiz tüm kurumlarını, imkanlarını, gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir. Amacımız bir yıl içinde, alt yapısıyla, tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır. Kalıcı konutların devreye girmeye başlamasıyla inşallah bu şehirlerimizin önünde yepyeni bir dönem başladı. Yıkılan her şeyi yeniden yaparak Allah’ın izniyle bu felaketin yaralarını tamamen saracağız. Deprem bölgesinden başka yerlere giden milyonlarca vatandaşımız var. Bunların bir an önce geri dönerek yuvalarına, işlerine hayatlarına yeniden kavuşmalarını hedefliyoruz. Sanayi kuruluşlarının üretime başlamasıyla geçici ticaret merkezlerinin ve sağlam dükkanların açılmasıyla tarımsal çalışmaların yoğunlaşmasıyla geri dönüşlerin süratleneceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerimiz, vizyonlarımız, hedeflerimiz için kritik bir tercihin arifesindeyiz. Bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmayan milletimizin bu defa da desteğiyle yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum.”-İSTANBUL DHA