Gündem ÖSYM LYS tercih sonuçlarını bugün açıklayacak mı? 2017 Üniversite tercih sonuçları

ÖSYM LYS tercih sonuçlarını bugün açıklayacak mı? 2017 Üniversite tercih sonuçları

02.08.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de... Yüz binlerce Üniversite adayını yakından ilgilendiren LYS tercih sonuçları için adaylar merak içinde sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sosyal medya hesapları üzerinden ÖSYM'ye tepki gösteren adaylar Twitter'da Trending topics oldu. Peki LYS tercih sonuçları gün içerisinde açıklanacak mı?

ÖSYM LYS tercih sonuçlarını bugün açıklayacak mı 2017 Üniversite tercih sonuçları

Üniversite hayali kuran on binlerce adayı yakından ilgilendiren LYS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Hayal ettiği Üniversite'de eğitim almak isteyen yüz binlerce aday ÖSYM tarafından Üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM her sınav'ın sonuç tarihini belirtmesine karşılık LYS tercih sonuçları ile ilgili net bilgiler vermiyor. Üniversite tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce öğrencinin hayal ettiği Üniversiteye kavuşabilemek için gerçekleştirdiği 2017 LYS Üniversite tercih işlemleri sona erdi. 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kesin kayıt işlemlerinin 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle adaylar üniversite tercih sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

Sonuçlarda;

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

YGS puanları ve başarı sıraları

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
bilgileri yer alır.