Gündem Otistik çocuğa okulda dayak iddiası

Otistik çocuğa okulda dayak iddiası

02.03.2014 - 14:42 | Son Güncellenme:

Antalya’da Ramazan-Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne giden 11 yaşındaki Atakan Baz’ın okulda öğretmenleri tarafından dayak atıldığı iddia edildi.

Otistik çocuğa okulda dayak iddiası

Çocuğunun kollarında morlukların oluşması üzerine sağlık raporu alan anne Demet Baz, Antalya Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyete okul yöneticileri hakkında şikayette bulundu. İddiaya göre, Ramazan-Hatice Savaş Otistik Çocuklar Özel Eğitim Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 11 yaşındaki otistik Atakan Baz öğretmenlerinden şiddet gördü. 29 yaşındaki Demet Baz, otistik oğlu 11 yaşındaki Atakan Baz’ın eğitimin gördüğü okuldan Çarşamba akşamı eve kollarında morluklarla geldiğini ileri sürdü.

"DİRSEĞİ ISIRMAK FİZİĞE AYKIRI"

Haberin Devamı

Oğlu Atakan’ı kollarındaki morlukları gördüğünde sağlık raporu aldığını belirten anne Demet Baz, "Çocuğum bir haftadır morluklarla eve geliyor. İlk etapta kendine zarar veriyor diye düşünerek takip ettim. Evde hiçbir zaman kendine zarar vermedi. Elinin üstünü ısırıyor ama kol, dirsek ve omuz kısmını ısırmıyordu. Dirseği ısırmak fiziğe aykırı. Oğlumun kolundaki morluklar nedeniyle sağlık raporu aldım. Sağlık raporu ile birlikte okul yöneticileri hakkında Antalya Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyete şikayette bulundum" dedi.

OKULDAN KOVULDU

Oğlunun durumunu öğrenmek için okula gittiğinde kovulduğunu iddia eden anne Demet Baz, şunları söyledi: "Okula gittiğimde müdür ve yardımcısı beni hiçbir eğitimciye yakışmayacak şekilde karşıladı. Bana senin oğlun otistik oğlunun durumunu biliyorsun kendi yapmıştır dediler ve beni odadan kovdular. Bu işi hakkıyla yapacak eğitimcilere ihtiyacımız var. 3 yıl öncede oğlumun omuzu kırıldı. Sorduğumuzda bir arkadaşının ittiğini belirttiler. Okuldan kamera kayıtlarını istediğimizde ise kameraların kayıtta olmadığı söylendi. Biz de şikayetçi olmadık. İki ay önce oğlumun ön dişi çıktı. Sorduğumda ise kitap ısırdığını ve dişinin o nedenle kırıldığı söylendi."

Haberin Devamı

"OĞLUMUN HAKKINI ARAYACAĞIM"

Atakan’ın hakkını hukuki olarak arayacağını belirten anne Baz, "Bütün otistik annelerin yanımda olmasını istiyorum. Oğlumun hakkını sonuna kadar arayacağım. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan bize yardımcı olmalarını istiyorum. Aynı okula bir çok aile çocuklarının şiddet görmesi nedeniyle göndermiyor" diye konuştu.

Öte yandan Antalya Valiliğinin konu ile ilgili olarak inceleme başlattığı öğrenildi.