Gündem Özel: İlk kez bu kadar heyecanlandığım bir noktadayım

Özel: İlk kez bu kadar heyecanlandığım bir noktadayım

01.12.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde partisinin önceki dönem milletvekilleri ile bir araya geldi.

Özel: İlk kez bu kadar heyecanlandığım bir noktadayım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda, "Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz" dedi.

Haberin Devamı

Özel, CHP Genel Merkezi'nde partisinin önceki dönem milletvekilleri ile bir araya geldi. Özel, kendisi için çok heyecan verici bir toplantı olduğunu söyleyerek, "Bu salonda belki 20'nci heyeti ağırlıyoruz. Ama ilk kez bu kadar heyecanlandığım bir noktadayım. Cumhuriyet Halk Partili bir dedenin torunu ve bir babanın oğlu olarak çocukluğumdan beri pek çoğunu televizyonlarda imrenerek izlediğim, hitabetlerinden feyz aldığım, birikimlerine hayranlık duyduğum büyüklerimle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı sıfatıyla bir aradayım" dedi.

Özel, CHP'nin 14 ve 28 Mayıs'ta geçirdiği seçimlere en az kendileri kadar eski vekillerin de inandığını belirterek, "Gayret gösteren, maddi ve manevi destek olan, illerinde üzerine düşeni fazlasıyla yapan, 28 Mayıs akşamı o büyük üzüntüyü ve travmayı en çok yaşayanlarla birlikte olduğuma hiç şüphe yok. Bu salondakilerin en az üçte biri, yapmış olduğum çeşitli açıklamalarda beni yüreklendiren büyüklerimdir. 28 Mayıs'ta büyük bir duygusal kopuşun Türkiye'de yaşandığını sahada hep birlikte biliyoruz. Geçmiş dönemde vekaletini yürüttüğünüz kişilerin ne hissettiğini siz sahada gördünüz. Benim açımdan kolay değildi. 12 yıllık milletvekilliği, 8 yıllık grup başkanvekilliği deneyiminden, bu büyük üzüntüden sonra yeni bir şeyler söylemek ve bunun gerçekten yeni, etkili ve kuvvetli bir değişim olacağını ifade etmek" diye konuştu.

Haberin Devamı

'VİZYONUMUZ ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPMAK'

CHP'nin bir daha seçim kaybetmemesi için elinden geleni yapacaklarını vurgulayan Özel, "Üzerimize fedakarlık düşerse fedakarlık, sorumluluk düşerse sorumluluğu yerine getireceğiz demiştik. Sorumluluk düştü. Sorumluluğu nasıl yerine getireceğimize ilişkin net bir tanımlama yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'nin en iyi yönetilen kurumu haline getireceğiz. Ben geçmiş süreçlerdeki kendi yönetim deneyimlerinde bunu yapabileceğime inanıyordum. Esas ortaya koyduğumuz vizyon şu; Atatürk'ün partisine bir daha seçim kaybettirmemek, Atatürk'ün partisini iktidar yapmak. Bunu, yeni ve genç kadrolarla ve daha çok kadınla yapacağımızı söyledik. Bu gerçekten çok önemli. Biz verdiğimiz sözleri tutarak başladık. Yaş ortalaması 43 olan bir Parti Meclisi var. Yaş ortalaması 46 olan bir MYK var. Bizim listemize baktığımızda 3 şey görülecek demiştik. Kadınlar, gençler ve örgüt" dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk kurultayının kendilerine talep ettiği görevi verdiğini söyleyen Özel, "Biz başarılı olmak zorundayız. Tecrübeyi reddederek ve deneyimi dışlayarak hiçbir örgüt başarılı olamaz. Toplumda bir yenileşme talebi olduğu ortada. Ancak bu kadar köklü bir kurumun, tecrübeyi ve tecrübenin zamanın imbiğinden süzerek zihninde biriktirdiklerini dile getirmesi ve bizim bundan istifade etmesi bir zaruret. Bunu yapmadığımız takdirde savrulmaya başlarız. Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz." 

Özel: İlk kez bu kadar heyecanlandığım bir noktadayım

MUHİTTİN BÖCEK'İ ZİYARET ETTİ

Manavgat kampı için Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. Ziyarete, CHP genel başkan yardımcıları Özgür Karabat, Ensar Aytekin, Gökan Zeybek, CHP Balıkesir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Antalya milletvekilleri Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ile birlikte çok sayıda partili de eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Büyükşehir Belediyesi zabıtasını selamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i, Başkan Muhittin Böcek, Genel Sekreter Av. Cansel Tuncer ve belediye bürokratları karşıladı.

Haberin Devamı

HATIRA DEFTERİNİ İMZALADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Böcek'in makamına geçmeden önce, belediyenin hatıra defterini imzaladı. Özel deftere, "CHP Genel Başkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğim Antalya'da Büyükşehir Belediyemizi ziyaret etmenin mutluluğu içindeyim. Sevgili Muhittin Böcek ve ekibine Antalya'ya yaptığı tüm hizmetler için şükranlarımı sunuyorum" diye yazdı.

KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra Başkan Muhittin Böcek'in makamına geçen Özel, Antalya'nın kendisine yapılan hizmetlerin karşılığını bu seçimlerde en iyi şekilde vereceğini ümit ettiğini belirterek, "Hatıra defterine kaydettiğim gibi hem sizi hem çalışma arkadaşlarınızı, hangi siyasi partiden olursa olsun, katkı sağlayan belediye meclis üyelerine katkıları için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 11 Büyükşehir Belediyesi'nden bir tanesi de Antalya Büyükşehir Belediyesi. Birkaç kez Büyükşehir Belediyesi iktidar partisi ile gitti geldi ama bu kez kalıcı oldu. Antalya kendisine yapılan hizmetlerin karşılığını bu seçimlerde en iyi şekilde verecektir diye ümit ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ

Türkiye'nin en güzel turizm kentlerini CHP'li belediyelerin yönettiğine dikkati çeken Özgür Özel, şunları söyledi:

"Çünkü oraları iyi yönettiğimiz için teveccüh bize. Sizin Antalya'yı ne hale getirdiğinizi millet bildi. Ve aldı belediyeyi yine Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk'ümüzün de ifade ettiği gibi şüphesiz dünyanın en güzel kenti Antalya'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

Muhittin Böcek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ziyaret için teşekkür etti ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Böcek ziyaretin anısına Genel Başkan Özel'e, Atatürk'ün Galatasaray Kulübü'nü ziyaret ettiğinde imzaladığı fotoğrafını hediye etti.

'NASIL İKTİDARA YÜRÜYECEĞİMİZİ KONUŞACAĞIZ'

Antalya İl Başkanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekiler daha sonra Manavgat ilçesine geçti. İlçe merkezinde CHP gençlik kolları mensupları tarafından meşalelerle karşılanan Genel Başkan Özgür Özel, parti binasının önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Manavgat’ta seçilmiş milletvekilleriyle kamp yapacaklarını belirten Genel Başkan Özel, "2 gün boyunca bundan sonraki süreci, bu süreçte yerel yönetimlerde ne yapacağımızı, bütçe görüşmelerini, Meclisteki muhalefeti ve ülkedeki sorunlara nasıl etkili, samimi, cesaretle ve nasıl çözüm odaklı yaklaşacağımızı ve önümüzdeki süreçte hep birlikte nasıl iktidara yürüyeceğimizi konuşacağız" dedi.

CHP’nin baba ocağı olduğunu ve herkesi davet etmekten bıkmayacaklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir süre önce düzenlediği toplantıyla 31 Mart’ta yapılacak olan yerel yönetimlerde aday olmayacağını açıklayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in de vakti zamanı geldiğinde adaylık için kendisini kırmayacağını söyledi.

'DÜNYANIN BÜYÜK ÜLKELERİ BU ÜLKE ÜZERİNE HESAP YAPIYORLAR'

Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu anlatan Özel, "Bu ülkede herkesin planı var. Dünyanın büyük ülkeleri bu ülke üzerine hesap yapıyorlar. Gelecekte bu ülke üzerinde hayalleri var" diye konuştu. CHP olarak hedeflerinin iktidar olduğunu anlatan Özel, "Emeklileri seviyoruz, kadınları seviyoruz, gençleri seviyoruz, çocukları seviyoruz, Türkiye’yi seviyoruz. Biz bu ülkeyi seviyoruz, bu bayrağı seviyoruz. Hep birlikte Atatürk’ün partisini iktidar yapmaya yürüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla fotoğraf çektirip, özçekim yaptı.