Gündem Özel okullardan destek talebi

Özel okullardan destek talebi

27.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özel öğretim kurumları yayınladıkları basın duyurusuyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son 6 ayda açık liseye geçiş kısıtlamasından kayıt dışı kurumlara karşı tedbirlerin alınmasına kadar hayata geçirdiği yenilik ve değişimleri takdirle karşıladığını ve başarıya ulaşması için destek vereceklerini açıkladı.

Özel okullardan destek talebi

 Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel, Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Başkanı Ahmet Akça, Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Naci Atalay, Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) Başkanı Enis Şener ve Ankara Eğitim Platformu (AEP) Başkanı İbrahim Gündüz’ün destek verdiği duyuruda, özel okulların sorunlarına da dikkat çekilerek çözüm için talepler şöyle sıralandı: 

Haberin Devamı

Pandemide ücret iadeleri, öğrenci kayıpları, özel okullara verilen teşviklerin kaldırılması yaşanan sıkıntıları daha da derinleştirmiştir.  

Özel okulların yaşatılması ülkemizin geleceği için kritik öneme sahip. Bu zorlu dönemi daha kolay ve kısa sürede atlatmak için eğitimin, desteklenen sektörler kapsamına alınmasını bekliyoruz. 

Devlet okullarında çalışan öğretmenlere tanınan SGK, vergi vb. avantajları devletimizin özel öğretim kurumlarının öğretmenlerine de sağlayacağına yürekten inanıyoruz.