Gündem Profesörü bıçaklayan öğrenci: Devamsızlıktan beni sınıfta bırakmıştı...

Profesörü bıçaklayan öğrenci: Devamsızlıktan beni sınıfta bırakmıştı...

28.12.2012 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

Profesörü bıçaklayan öğrenci: Devamsızlıktan beni sınıfta bırakmıştı...

KONYA’da Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden’i, iç hastalıklar dersinden devamsızlık nedeniyle üçüncü kez kalmasından sorumlu tutarak odasında ’rambo’ tabir edilen bıçakla yaralayan 4’üncü sınıf öğrencisi Ziraat Mühendisi 37 yaşındaki Mehmet Fatih Uysal’ın yargılanmasına başlandı. Uysal ifadesinde, okulu bitirince öğretmen eşinin memleketi Gaziantep’e tayinini isteyeceğini ancak devamsızlıktan kaldığı için tayin isteyemediğinden sürekli tartıştığını; yardım istemek için geldiği Prof.Dr. Maden’in olumsuz cevap vermesi üzerine tartışıp bıçakladığını söyledi.

Haberin Devamı

Karaman’da oturan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görev yapan evli 2 çocuk babası Ziraat Mühendisi Mehmet Fatih Uysal, 2004 yılında ikinci üniversite olarak Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne başladı. Karaman’da oturduğu ve çalıştığı için derslerine tam olarak katılamayan Uysal, iddiaya göre iç hastalıkları dersinden devamsızlık nedeniyle bu yıl üçüncü kez kaldı. Bunun üzerine Uysal, geçen 25 Temmuz günü Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Veterinerlik Fakültesi’ne gelerek, dersten kalmasından sorumlu tuttuğu İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden’e, kendisini dersten geçirmesini istedi. Prof. Dr. Maden’den olumsuz cevap alan Uysal, tepki gösterdi. Ardından profesör ve öğrencisi arasında tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Uysal, iddiaya göre yanında bulundurduğu ve ’rambo’ tabir edilen bıçakla Prof.Dr. Maden’e saldırdı. Vücudunun 5 yerinden bıçak darbesi olan Maden, ambulansla kampüs içindeki Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Prof.Dr. Maden, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. Olaydan sonra 70 FK 797 plakalı otomobiliyle kaçan Mehmet Fatih Uysal da, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı. Uysal, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

’BIÇAĞI KORKUTMAK İÇİN SALLADIM”

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’tasarlayarak kasten yaralama’ suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Fatih Uysal, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sınıf arkadaşlarından 7 kişinin de kendisi gibi devamsızlık sorunu olduğunu ancak onların sınavlara girebildiğini öğrendiğini öne süren Uysal, ifadesinde şunları söyledi:

”Devamsızlık sorunu olan arkadaşlarım sınavlara girebiliyordu, ben ise giremiyordum. Konuşmak için Mehmet Maden’in odasına gittim. ’Hocam benimle ne sorununuz var, sınava neden almıyorsunuz?’ dedim. O da ’istediğimi alırım, istediğimi almam’ dedi. Bu süre içerisinde eşimle aramda tartışmalar yaşanıyordu. Çünkü okul bitince onun memleketine gidecektik. O da benim okulu bilerek uzattığımı düşünüyordu. Eşim öğretmen ve o zaman da tayin konusu açılmıştı tartıştık. Eşim bana ’çocuklarımı alır giderim’ dedi. Ben de çocuklarımı yanıma alıp Konya’ya geldim. Mehmet Maden hocamın yanına giderek yardım istedim. Çocuklarım otomobilde beni bekliyorlardı. Selam verip odaya girdim. O da el hareketiyle dışarıya çıkmamı söyleyerek bana hakaret etti. Birbirimizin üstüne yürüdük. ’Senin okul hayatını bitireceğim’ diyerek polis çağıracağını söyledi. Ben de panikledim. Tarla kontrollerine gittiğim için yanımda güvenlik amaçlı bulundurduğum bıçağım vardı. Korkutmak için salladım ve bu şekilde elinden kurtuldum. Hocamın yaralandığını da sonradan öğrendim. Hocamı öldürme düşüncem yoktu. Ailemi kurtarmak için yardım istemeye gitmiştim pişmanım."

Haberin Devamı

’SINIFI GEÇİRMEM İÇİN MİLLETVEKİLLERİNİ ARAYA KOYDULAR’

Uzun süre hastane de tedavi gören ve duruşma salonunda oturarak ifade veren Prof.Dr. Mehmet Maden, ise ifadesinde Mehmet Fatih Uysal’ı tanımadığını, devamsızlıktan kalması sonucu odasına geldiğinde tanığını söyledi. Prof.Dr. Maden, "Sanığın devamsızlıktan kaldığı dersler konusunda bazı milletvekilleri ve hatta eski hocalarımı araya koydular. Ben de öğrencinin okula hiç devam etmediğini ve böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledim. Olay günü odamda oturuyordum. Başımı kaldırdığımda eliyle yakama yapışıp ve göğsüme bıçağı sapladı. Yere düştüm, bu sırada ’nedir senden’ diye bir şey duydum. Bıçağı vücuduma saplamaya devam etti. O odadan ayrılınca, sürünerek koridora çıktım. Arkadaşlara tampon yapmalarını kan grubumu söyledim. Daha sonra da hastaneye kaldırılmışım. Ben hastanede tedavi gördüğüm sırada öğrencilerimden biri eşime gelerek sanığın okulda sürekli beni öldüreceği yönünde konuşma yaptığını söylemiş" dedi.